Φ. Αλεξόπουλος προς Β. Ζορμπά: Κακή ιδέα η διενέργεια rapid tests στην κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Φ. Αλεξόπουλος προς Β. Ζορμπά: Κακή ιδέα η διενέργεια rapid tests στην κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής

«Και πάνω που η πόλη, δειλά-δειλά, είχε αποκτήσει μια θετική επιχειρηματική κατεύθυνση προς την κανονικότητα, ένα δελτίο Τύπου για πρόσκληση του ΕΟΔΥ, εκ μέρους του δημάρχου για τεστ Covid-19 στην κεντρική πλατεία, με προβλημάτισε ως τη χρονική περίοδο που ο δήμαρχος διάλεξε να τους καλέσει», όπως αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης Αγία Παρασκευή Σύγχρονη Πόλη, τέως δημοτικός σύμβουλος Φώτης Αλεξόπουλος.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο κ. Αλεξόπουλος σημειώνει:

Θεωρώ ως ακατάλληλο χρόνο, αλλά και ως ακατάλληλο τρόπο, την όλη διαδικασία των τεστ Covid-19 στην κεντρική πλατεία. Φοβάμαι ότι ενδέχεται η πόλη μας, να βαφτιστεί «κόκκινη ζώνη» και να μπει σε περιπέτειες.

Πιστεύω ότι τέτοιες «υγειονομικές εκδηλώσεις» σήμερα, θα έπρεπε να διαχειρίζονται με τέτοιον τρόπο από τον πολιτικό ενεργούντα, όπου θα υπήρχε η ανάλυση όλων των πιθανών παραμέτρων, αποτελεσμάτων και σεναρίων, όπου πάνω από όλα θα έπρεπε να διασφαλίζει ότι θα πραγματοποιούνται σε χώρους που θα διασφαλίζουν την προστασία των κατοίκων, την ακεραιότητα των προσωπικών δεδομένων και την προστασία όλων των παραγωγικών και οικονομικών μονάδων του ιστού της πόλης.

Αιρετός είναι φυσικά, ο δήμαρχος και οπωσδήποτε κάτι πρέπει να κάνει ώστε να δικαιολογεί την ύπαρξη του, όμως με τόσο σοβαρά θέματα που έχουν ως αντίκτυπο σε όλους μας και ιδιαίτερα στην οικονομική και κοινωνική υπόσταση της πόλης μας, θα περίμενα έναν καλύτερο σχεδιασμό, μια πιο ήπια διαχείριση, στην αντιμετώπιση μιας σοβαρής υγειονομικής διαδικασίας και όχι τα στοιχεία, μιας ακόμα, «πολιτικής προεκλογικής συγκέντρωσης».

Τι λέει λοιπόν ο δήμαρχος στο δελτίο Τύπου:

«Στην κεντρική πλατεία και για πέντε ώρες θα έρθει ο ΕΟΔΥ να πάρει δείγματα από κατοίκους».

Καλά μέχρι εδώ… αλλά πώς διασφαλίζει ο δήμαρχος ότι μόνο κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής θα πάρουν μέρος όταν μια ολόκληρη Λ. Μεσογείων δίπλα στα πέντε μέτρα, ανεβάζει και κατεβάζει τη μισή Αθήνα και άνετα κάποιος, ο όποιος θα ήθελε να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του σχετικά με την Covid-19 ίσως και να σταματούσε για να το κάνει; Αυτός εάν βρεθεί θετικός θα χρεωθεί στον ιστό της πόλης μας; Ως κάτοικος Αγίας Παρασκευής; Επίσης, με αυτό το λαϊκό ξεσήκωμα, μήπως τελικά θα δημιουργηθεί συνωστισμός στην κεντρική πλατεία και θα ξεκινήσει ένας κύκλος προβλημάτων με αρνητικά αποτελέσματα;

Κρούω των κώδωνα του κινδύνου και εφιστώ την προσοχή στην οργάνωση της όλης διαδικασίας στην οποία είμαι αντίθετος. Θα μπορούσε ο κ. δήμαρχος να μεταφέρει το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και να πάρει δείγματα σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, σε συγκεκριμένους χώρους και να μη στηθεί αυτό το «παζάρι του Σχιστού» την πλατεία μας, κάτι για το όποιο φοβάμαι ότι είναι εντελώς ριψοκίνδυνο, σε σχέση φυσικά με τα υψηλά ποσοστά Covid-19 που η Αττική έχει αναπτύξει τις τελευταίες ημέρες.

Εύχομαι μόνο από τη Δευτέρα, η Αγία Παρασκευή να μην συμπεριλαμβάνεται στις «κόκκινες περιοχές», κάτι το όποιο θα ήταν τραγικό για την Οικονομική και κοινωνική υπόσταση της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet