Σύλλογος Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ»: Ναι στη φύλαξη των πανεπιστημίων – Όχι στην αστυνομοκρατία
Κοινωνία

Σύλλογος Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ»: Ναι στη φύλαξη των πανεπιστημίων – Όχι στην αστυνομοκρατία

Με αφορμή το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Παιδεία, ο Πολτιστικός-Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ», σημειώνει ότι «με υπερβολές και ανυπόστατες γενικεύσεις συκοφαντούνται και απαξιώνονται όσο ποτέ ξανά, τόσο τα πανεπιστήμια της χώρας μας και το εκπαιδευτικό προσωπικό τους, όσο και η νέα γενιά».

Ειδικότερα, ο Σύλλογος αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Τα ελληνικά πανεπιστήμια, όπως όλα τα πανεπιστήμια δημοκρατικών χωρών, αποτελούν πνεύμονες μόρφωσης, ιδεών, έρευνας, δημιουργίας, δημοκρατίας. Συμβάλλουν στην κοινωνική κινητικότητα και στην πρόοδο της κοινωνίας και της χώρας. Η κοινωνία μας αναπνέει και εξελίσσεται θετικά μέσα από αυτά.

Το τελευταίο διάστημα, αξιοποιώντας μεμονωμένα και καταδικαστέα περιστατικά, καλλιεργείται επικοινωνιακά, επίμονα και συντονισμένα, η «δαιμονοποίηση» των πανεπιστημίων, παρουσιάζοντάς τα ως ανεπαρκή και κέντρα εκτεταμένης ανομίας.

Με υπερβολές και ανυπόστατες γενικεύσεις συκοφαντούνται και απαξιώνονται, όσο ποτέ ξανά, τόσο τα πανεπιστήμια της χώρας μας και το εκπαιδευτικό προσωπικό τους, όσο και η νέα γενιά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet