Αλλάζουμε προς δήμαρχο Αγ. Παρασκευής: Ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα δεν «σηκώνουν» τακτικισμούς
Πολιτική

Αλλάζουμε προς δήμαρχο Αγ. Παρασκευής: Ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα δεν «σηκώνουν» τακτικισμούς

«Ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, αντί να προσπαθήσει να αποκαταστήσει μια ειλικρινή και ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τις λοιπές δημοτικές παρατάξεις, που μόνο όφελος θα έχει για τη λειτουργία του Δήμου, επιμένει στους τακτικισμούς, εκδίδοντας παραπλανητικά δελτία Τύπου» σύμφωνα με την παράταξη Αλλάζουμε – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Μυλωνάκη.

Ειδικότερα, ο συνδυασμός Αλλάζουμε αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Έτσι και τώρα, λίγο πριν τη σημαντικότερη συζήτηση της χρονιάς στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021, προσπαθεί να παραπλανήσει τους δημότες, αφήνοντας να φανεί ότι τον συγχαίρουμε γιατί έλαβε την πρωτοβουλία να ζητήσει από τις δημοτικές παρατάξεις τις προτάσεις τους επί των συγκεκριμένων θεμάτων. Μάλλον ο δήμαρχος μπέρδεψε αυτό που έγινε πέρσι, με αυτό που συμβαίνει φέτος.

Για να του θυμίσουμε, λοιπόν:

Στη φετινή πρόσκλησή του προς τις παρατάξεις προκειμένου να υποβάλουν τις προτάσεις τους επί του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος του 2021, η δημοτική παράταξη Αλλάζουμε απάντησε με επίσημη ανακοίνωση στις 20/10, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Αναφορικά με τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό πρόγραμμα έτους 2021 είναι εξαιρετικά δύσκολο να υποβάλουμε κοστολογημένες προτάσεις και να είμαστε στοιχειωδώς σοβαροί, χωρίς να μας έχετε αποστείλει ένα προσχέδιο του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος, το οποίο θα αποτελούσε τη βάση της συζήτησης».

Παρ’ όλα αυτά, καταθέσαμε τις προτάσεις μας, προσθέτοντας ωστόσο στην ίδια ανακοίνωση:

«Με την πεποίθηση ότι θα εντάξετε τις προτάσεις μας στον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του έτους 2021, αναμένουμε να μας καλέσετε να συζητήσουμε αναλυτικά ποιες από αυτές θα υιοθετήσετε ως δημοτική αρχή, καθώς και τον τρόπο υλοποίησης τους».

Ωστόσο, ποτέ δεν προσκληθήκαμε από τον δήμαρχο για να συγκεκριμενοποιήσουμε τις προτάσεις μας. Έτσι, στις 24/11, λίγο πριν τη σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής για το θέμα του Προϋπολογισμού, επανήλθαμε με ανακοίνωσή μας όπου, μεταξύ άλλων, σημειώναμε:

«…ως παράταξη θα είμαστε πάντοτε παρόντες, με ουσιαστικό λόγο, στα σημαντικά θέματα του Δήμου μας. Περιμέναμε, ωστόσο, να κληθούμε από τη διοίκηση, όταν θα ήταν έτοιμη, ώστε να συζητήσουμε επί της ουσίας πάνω στον Προϋπολογισμό, συγκεκριμενοποιώντας τις προτάσεις που είχαμε υποβάλει. Αντί αυτού, λάβαμε την πρόσκληση για τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, προκειμένου να εγκρίνουμε το σχέδιο της διοίκησης. Δηλαδή, για άλλη μια φορά, βρισκόμαστε μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα».

Και στην ίδια ανακοίνωση προσθέταμε:

«Τον καλούμε, έστω και τώρα, να προσκαλέσει άμεσα τους επικεφαλής των λοιπών δημοτικών παρατάξεων και να συνεργαστεί μαζί τους για τη σύνταξη ενός σχεδίου προϋπολογισμού που να αποτυπώνει -μέσα από μια όσο το δυνατόν ευρύτερη προσέγγιση- τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου και των πολιτών».

»Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας. Γιατί επί της ουσίας, αφού ο δήμαρχος δεν επέλεξε τον δρόμο του διαλόγου με τις παρατάξεις, ό,τι άλλο έχουμε να πούμε θα το πούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκεί θα φανεί ποιοι πραγματικά θέλουν το καλό της πόλης και ποιοι έχουν αντιληφθεί την ενασχόληση με τα κοινά ως πεδίο προσωπικών αντιπαραθέσεων και τόνωσης του Εγώ τους…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet