Β. Ζορμπάς: Ο πολιτικός πολιτισμός πρέπει να είναι αυτονόητος
Πολιτική

Β. Ζορμπάς: Ο πολιτικός πολιτισμός πρέπει να είναι αυτονόητος

Επιστολή προς τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής απέστειλε ο τ. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και νυν υποψήφιος Βασίλης Ζορμπάς, προκειμένου να γίνει συνεννόηση και να συνδιαμορφωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πρέπει να κυλήσει η προεκλογική περίοδος.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Ζορμπάς επισημαίνει:

Ο πολιτικός πολιτισμός πρέπει να είναι αυτονόητος

Ήδη εισήλθαμε στην προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών του 2019, οι οποίες θα διεξαχθούν με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Με δεδομένο ότι η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου που θα προκύψει από αυτές θα βασίζεται υποχρεωτικά στην ευρύτερη συναίνεση, πιστεύω ότι και όλη η περίοδος μέχρι να φτάσουμε ως εκεί θα πρέπει να διαμορφωθεί με τρόπο που θα οδηγήσει ομαλά στη νέα εποχή. 

Για τον λόγο αυτό, ανέλαβα την πρωτοβουλία, στις 29 Νοεμβρίου, να στείλω την παρακάτω επιστολή στις παρατάξεις και ομάδες του Δημοτικού Συμβουλίου (κατ΄αρχήν) και να τις καλώ να συνδιαμορφώσουμε τις συνθήκες αυτές, στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού,  όντας βέβαιος ότι αυτό θα είναι προς το συμφέρον του Δήμου και των πολιτών.

Αναμένω τις απαντήσεις τους, θέλοντας να πιστεύω ότι όλες θα είναι θετικές.

Η επιστολή:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εν όψει της προεκλογικής περιόδου, που όπως φαίνεται ήδη έχει ξεκινήσει, και μάλιστα με φαινόμενα που δεν προάγουν τον πολιτικό διάλογο, προτείνω τα εξής:

Α. Να συγκροτηθεί διαρκής διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία θα καθορίσει κανόνες για την προεκλογική περίοδο, στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού. Για τις συζητήσεις τις επιτροπής, να τηρούνται πρακτικά.

Β. Η ενέργεια αυτή να πραγματοποιηθεί με ευθύνη του δημάρχου κ. Γιάννη Σταθόπουλου.

Γ. Η συγκρότηση και η πρώτη συνάντηση της επιτροπής, για συζήτηση προτάσεων για κανόνες, να πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου 15νθημέρου του Δεκεμβρίου.

Οι παραπάνω προτάσεις μου μπορούν, μετά από διάλογο και συμφωνία, να τροποποιηθούν ή να εμπλουτιστούν.

Σας παρακαλώ να μου στείλετε την απάντησή σας, θετική ή αρνητική, το ταχύτερο δυνατόν.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet