Νέα Αρχή: Οι καθυστερήσεις από λάθη της δημοτικής αρχής Αγίας Παρασκευής δεν έχουν προηγούμενο
Πολιτική

Νέα Αρχή: Οι καθυστερήσεις από λάθη της δημοτικής αρχής Αγίας Παρασκευής δεν έχουν προηγούμενο

«Κρύβουν τις “πομπές” τους κάτω απ’ το χαλί. Όπως κάνουν συνήθως με όλα τα θέματα και όταν τα προβλήματα πάρουν διαστάσεις, τότε φταίει η αντιπολίτευση που “δεν βάζει πλάτη”. Οι καθυστερήσεις από τα λάθη και την ασχετοσύνη τους δεν έχουν προηγούμενο. Είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τις οικονομικές συνέπειες κι ας προσπαθούν να μεταθέσουν τις ευθύνες αλλού», όπως ενημερώνει η δημοτική παράταξη Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Οικονόμου.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο συνδυασμός σημειώνει:

Περιμέναμε δύο-τρεις μέρες να δούμε εάν η δημοτική αρχή θα ενημέρωνε τις παρατάξεις, το Δημοτικό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή για τον διαγωνισμό του έργου «Νέος Διώροφος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός με υπόγειο, Δήμου Αγίας Παρασκευής στο Ο.Τ. 328» σχετικά με την επιστολή της ΠΕΔΜΕΔΕ προς τον δήμαρχο.

Δεν το έκανε όμως, όπως και σε άλλα σοβαρά ζητήματα, γιατί γι’ αυτούς προέχει η σπουδή κάποιων να περιορίσουν τον ανταγωνισμό με «φωτογραφικούς όρους και μη σύννομες διαδικασίες». Οι όροι αυτοί δεν μπήκαν τυχαία, ήταν μάλιστα πιο «φωτογραφικοί» στην εισήγηση της Ο.Ε. όπου είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο.

Η ΠΕΔΜΕΔΕ με έγγραφό της από 14 Απριλίου αναρτημένο στην ιστοσελίδα της, επισημαίνει ότι… «επιπλέον σύμφωνα με το άρθρ. 76 παρ.2 ν. 4412/2016, όταν προστίθενται “πρόσθετοι ειδικοί όροι/απαιτήσεις” απαιτείται απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κατόπιν γνώμης του τμήματος Κατασκευών του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων της ΓΓΥ».

Και ζητά «Κατόπιν των ανωτέρω ζητούμε την ματαίωση του διαγωνισμού την προγραμματισμένη ημερομηνία και την απαλοιφή των απαράδεκτων επιπλέον όρων για ένα απλό οικοδομικό έργο, δεδομένου ότι παρόμοιες καταστάσεις θεωρούνται φωτογραφικές και εμποδίζουν αθέμιτα και αδικαιολόγητα τη δημιουργία συνθηκών ελεύθερου και υγιούς ανταγωνισμού».

Καλούμε και εμείς τη δημοτική αρχή, αν δεν έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη απόφαση του υπουργού Υποδομών, να ακυρώσει ως μη σύννομη την διαδικασία του διαγωνισμού και να συμμορφωθεί με την νομιμότητα, επαναφέροντας το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή.

Η Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή με υπευθυνότητα, γνώση και άποψη, συνεπής στις δεσμεύσεις της αναδεικνύει τα θέματα, ενημερώνει τους δημότες και δίνει καθημερινή μάχη για την νομιμότητα και την διαφάνεια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet