Μας… τελειώνει η τρόικα;
Οικονομία-Αγορά

Μας… τελειώνει η τρόικα;

Σχέδιο κατάργησης της τρόικας εξετάζουν οι Βρυξέλλες, υποστηρίζει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, τουλάχιστον όσον αφορά την Ελλάδα.

Το Reuters επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι στόχος του σχεδίου είναι να περιοριστεί η αντίδραση, οργή και δυσαρέσκεια της ελληνικής κοινής γνώμης απέναντι στις διαρκείς αξιώσεις των δανειστών για νέα μέτρα και πρόσθετες περικοπές.

Η τρόικα, με τη μορφή που τη γνωρίζουμε, θα μπορούσε να αντικατασταθεί από μια ειδική ομάδα δράσης (special task force), που θα προέρχεται από την Κομισιόν.

Η ομάδα αυτή, εφόσον υλοποιηθεί το σχέδιο, θα πραγματοποιεί διετείς ελέγχους αντί τριμηνιαίους, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα δεν ζητήσει νέο δάνειο.

Όσον αφορά το ζήτημα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους, οι Βρυξέλλες έχουν καταστήσει σαφές προς την ελληνική πλευρά πως θα λάβει νέα ελάφρυνση, αρκεί να προχωρήσει την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

“Η Ελλάδα θα μπορούσε να διεκδικήσει μια νέα ελάφρυνση του χρέους της, ως αντάλλαγμα – ανταμοιβή για τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει”, εξηγούν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet