Ο μη εμβολιασμός οδήγησε την πρόεδρο των ΠΑΙΣΔΑΠ στην «ηχηρή» έξοδο σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγ. Παρασκευής
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Ο μη εμβολιασμός οδήγησε την πρόεδρο των ΠΑΙΣΔΑΠ στην «ηχηρή» έξοδο σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγ. Παρασκευής

Στην άρνησή της να εμβολιστεί αποδίδει ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, την «ηχηρή» παραίτηση της προέδρου του Νομικού Προσώπου Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΙΣΔΑΠ), Ηλέκτρας Αντωνοπούλου-Πανάγου.

Ο δήμαρχος εξηγεί ότι ξεκαθάρισε στην πρόεδρο ότι εκπροσωπεί τη δημοτική αρχή και πρέπει να εναρμονισθεί με αυτήν και όχι να ακολουθεί «προσωικές πολιτικές και πεποιθήσεις».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Ζορμπάς αποφεύγει να απαντήσει στις βαριές αιχμές που άφησε η κ. Αντωνοπούλου-Πανάγου για το πρόσωπό του, τονίζοντας ότι «θα κριθούμε όλοι».

Ειδικότερα, ο δήμαρχος αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του:

Η διοίκηση του Δήμου σέβεται τον εαυτό της και τους δημότες και ακολουθεί κανόνες που τηρούνται από το σύνολό της. Οι κανόνες οι οποίοι αφορούν το μείζον θέμα της προστασίας της δημόσιας υγείας πρέπει να εφαρμόζονται από όλους μας με θρησκευτική ευλάβεια. Για τον λόγο αυτό, με πρόσφατη προτροπή μου, επισήμανα ότι δεν είναι δυνατόν το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών, το οποίο έρχεται σε επαφή καθημερινά με πολλά μικρά παιδιά, να παραμένει ανεμβολίαστο. Κατά μείζονα λόγω δεν θα μπορούσε να παραμείνει ανεμβολίαστο και το διοικητικό προσωπικό, το οποίο έχει ορισθεί από εμένα προσωπικά να διοικήσει το Νομικό πρόσωπο των ΠΑΙΣΔΑΠ, καθότι αυτό θα καθιστούσε ολόκληρη τη δημοτική αρχή αναξιόπιστη.  

»Το γεγονός αυτό επισήμανα την Παρασκευή, 30 Ιουλίου, στην πρόεδρο των ΠΑΙΣΔΑΠ, κα Ηλέκτρα Αντωνοπούλου-Πανάγου, καθιστώντας της σαφές ότι την όρισα στη θέση αυτή για να εκπροσωπήσει τη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο και όχι για να ακολουθεί προσωπικές πολιτικές και πεποιθήσεις. Της διευκρίνισα, ότι δεν την υποχρεώνω να εμβολιαστεί, εφόσον όμως διαφωνεί με την πολιτική της δημοτικής αρχής, δεν έχει παρά να υποβάλει την παραίτησή της.  

»Την ευχαριστώ για τις όποιες υπηρεσίες προσέφερε κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων στα οποία την όρισα και της εύχομαι υγεία και καλή τύχη σε ότι ασχοληθεί.  

»Για όλα τα άλλα, δε, με τα οποία θέλησε να “εμπλουτίσει” την επιστολή παραίτησής της θα κριθούμε όλοι!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet