Στο… παρά πέντε συζητείται ο προϋπολογισμός του Δήμου Αγίας Παρασκευής
Πολιτική

Στο… παρά πέντε συζητείται ο προϋπολογισμός του Δήμου Αγίας Παρασκευής

Για την αξιοποίηση του ακινήτου Ιόλα γινόταν συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής στη συνεδρίαση της Τρίτης 18 Δεκεμβρίου 2018, αλλά από… αλλού ήρθε η «είδηση».

Όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος το Σώμα, η συζήτηση για τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς (σ.σ.: του τελευταίου της νυν διοίκησης στην παρούσα δημοτική περίοδο) θα γίνει την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018. Ταυτόχρονα κάλεσε τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων να υπάρξει συνάντηση την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, προκειμένου να συζητήσουν πάνω στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Η ενημέρωση από τον δήμαρχο προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, ειρωνικά σχόλια και καταγγελίες από πλευράς των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας, η οποία κατηγόρησε τη διοίκηση ότι για, άλλη μια φορά, λειτουργεί χωρίς πρόγραμμα, παρ’ όλο που δεν διαθέτει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο δήμαρχος επιχείρησε να δικαιολογήσει την καθυστερημένη συζήτηση λόγω φόρτου εργασίας της Οικονομικής Υπηρεσίας, παραδέχθηκε ότι ούτε για τη διοίκηση είναι ευχάριστη αυτή η κατάσταση, ενώ πρόσθεσε ότι και άλλοι δήμοι συζητούν αυτή την περίοδο τον προϋπολογισμό τους. Όσο για την επισήμανση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλη Ζορμπά, ότι η συζήτηση για τον προϋπολογισμό καθυστερεί γιατί η διοίκηση δυσκολεύεται με τη συμπλήρωση των σχετικών κωδικών (σ.σ.: κάτι που επισημαίνει και η δημοτική παράταξη Αλλάζουμε, σε σχετική ανακοίνωσή της), ο κ. Σταθόπουλος ήταν κατηγορηματικά αρνητικός.

Όπως και να ‘χει, η συζήτηση στη συνεδρίαση της 27ης Δεκεμβρίου αναμένεται και «μαραθώνια» και δύσκολη, αφού η διοίκηση θα πρέπει να βρει «συμμάχους» στη μειοψηφία, προκειμένου να πετύχει την υπερψήφιση του οικονομικού μπούσουλα της επόμενης χρονιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet