Σωτήρης Ησαΐας: Οι «υποθηκευμένες γενεές των Ελλήνων» και ο κίνδυνος απώλειας θέσεων εργασίας
Πολιτική

Σωτήρης Ησαΐας: Οι «υποθηκευμένες γενεές των Ελλήνων» και ο κίνδυνος απώλειας θέσεων εργασίας

Επίσημος καλεσμένος του Διοικητικού Συμβουλίου της συνδικαλιστικής παράταξης Ενότητα και του προέδρου της, Τάσου Γκιάτη, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της φετινής ΔΕΘ, ήταν ο πολιτευτής Β’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αγίας Παρασκευής Σωτήρης Ησαΐας.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, με τη συμμετοχή συνδικαλιστών από την ευρύτερη ελληνική αγορά, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, των δύο αντιπροέδρων της Ν.Δ., Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνη Γεωργιάδη, πρώην υπουργών και βουλευτών της το κόμματος, ο κ. Ησαΐας μίλησε για τις «υποθηκευμένες γενεές των Ελλήνων, οι οποίες εργάζονται με αβέβαιη τη λήψη σύνταξης, όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου».

Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι με την πρόοδο και τα πλεονεκτήματα της τεχνητής νοημοσύνης στην επιστήμη της ρομποτικής σε διάφορους κλάδους, όπως ο ιατρικός, υπάρχει κίνδυνος απώλειας θέσεων εργασίας, αντικαθιστώντας όχι μόνο εργατικά χέρια, αλλά και ανθρώπινα μυαλά.

Τέλος, επισήμανε ότι σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μία συνολική προσπάθεια τα επόμενα χρόνια για το γενικότερο όφελος των εργαζομένων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet