Φυσάει Κόντρα: Άλλος ένας μνημονιακός Προϋπολογισμός για τον Δήμο
Πολιτική

Φυσάει Κόντρα: Άλλος ένας μνημονιακός Προϋπολογισμός για τον Δήμο

«Μνημονιακό» χαρακτηρίζει τον Προϋπολογισμό του Δήμου Αγίας Παρασκευής για το έτος 2016 η δημοτική παράταξη Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή (ρεπορτάζ: Τ/Π και Προϋπολογισμός… αξιολόγησης για τη διοίκηση Γ. Σταθόπουλου).

Ο προϋπολογισμός είναι, σύμφωνα με την παράταξη, επανάληψη του περσινού, αλλά και του προπέρσινου, και υπάρχει «καταστροφική υποταγή» της διοίκησης «στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης», όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Άλλος ένας μνημονιακός προϋπολογισμός…

H κατάθεση του προϋπολογισμού του 2016 θα έπρεπε ν΄ αποτελεί κορυφαίο γεγονός για την πόλη μας. Στην πραγματικότητα ήταν μια αδιάφορη διαδικασία καθώς αποτέλεσε ουσιαστικά επανάληψη του περσινού που ήταν επανάληψη του προπέρσινου κ.ο.κ. Και αυτός ο προϋπολογισμός είχε ένα χαρακτηριστικό: την πλήρη υποταγή στην κυβερνητική πολιτική των μνημονίων και του οικονομικού στραγγαλισμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η εισαγωγική εισήγηση του κ. Σταθόπουλου είναι αποκαλυπτική: «Η συνεχιζόμενη εποχή των μνημονίων και της ύφεσης δεν επιτρέπουν σχεδιασμούς με βάση τα δικά μας οικονομικά μεγέθη(!)». Αποκαλυπτικός και ειλικρινής, χωρίς βέβαια να τολμά να μιλήσει για το ποιος και γιατί συνεχίζει την «εποχή των μνημονίων και της ύφεσης», χωρίς στην ουσία να τολμά να αναφέρει καν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ούτε βέβαια να αρθρώνει την παραμικρή λέξη διεκδίκησης από αυτήν.

Αντίθετα, δηλώνει ικανοποίηση για «τις δεσμεύσεις του υπουργού Εσωτερικών για απόδοση μεγάλου μέρους των οφειλών του 2015(!)». Είναι γνωστή η αξία των δεσμεύσεων της συγκεκριμένης κυβέρνησης, το γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες…

Απαντήσεις στα πραγματικά ερωτήματα, όπως γιατί είναι καθηλωμένο το Τεχνικό Πρόγραμμα, δεν δόθηκαν. Εντυπωσιασμοί περί «2.000.000 ευρώ για κοινωνική πολιτική» κατέρρευσαν γρήγορα. Άλλωστε, δεν χρειάστηκε τίποτα περισσότερο από την τοποθέτηση του αντιδημάρχου οικονομικών, που χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό «ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο». Η αντίστοιχη τοποθέτηση για τον περσινό Προϋπολογισμό ήταν «οραματικός και κοινωνικά δίκαιος». Εφέτος έλειψαν τέτοια «αστεία», παρέμεινε όμως η καταστροφική υποταγή στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet