Φ. Αλεξόπουλος: Αναζητείται οικονομολόγος για τον Δήμο Αγ. Παρασκευής
Πολιτική

Φ. Αλεξόπουλος: Αναζητείται οικονομολόγος για τον Δήμο Αγ. Παρασκευής

Την οικονομική κατάσταση του Δήμου Αγίας Παρασκευής σχολιάζει ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Αγία Παρασκευή – Σύγχρονη Πόλη, Φώτης Αλεξόπουλος, με αφορμή τη δανειακή σύμβαση για την απόκτηση των πρώην εκπαιδευτηρίων Μακρή.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Αλεξόπουλος σημειώνει:

Μετά τη δανειακή σύμβαση του πρώην δημάρχου κ. Γιάννη Σταθόπουλου για την απόκτηση του κτήματος Ιόλα, έρχεται να προστεθεί και η δανειακή σύμβαση του νυν δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά για την αγορά των πρώην εκπαιδευτηρίων Μακρή.

Δυστυχώς, είναι κοινό μυστικό ότι όλες αυτές οι δανειακές συμβάσεις θα φέρουν μελλοντικά τον Δήμο σε οικονομικό αδιέξοδο και σε αδυναμία αποπληρωμής των τοκοχρεολυσίων. Μεγάλο πρόβλημα στον οικονομικό σχεδιασμό θα αποδειχτεί η καθυστέρηση στην ανέγερση του νέου δημαρχείου, που δεν θα μας δώσει τη δυνατότητα να απεμπλακούμε άμεσα από την καταβολή των υψηλών ενοικίων τα οποία ο Δήμος καταβάλλει για το παρόν δημαρχείο, ώστε να διαθέσουμε άμεσα τα χρήματα για την πληρωμή των υποχρεώσεων σε τρίτους.

Επίσης, καμία διάθεση δεν υπάρχει εκ μέρους της δημοτικής αρχής Ζορμπά, μέχρι στιγμής, για την κατάρτιση οικονομικού σχεδίου για την εκμετάλλευση της ακίνητης δημοτικής περιουσίας, ώστε να στεγάσουμε δημοτικές υπηρεσίες σε ιδιόκτητα κτήρια και να γλιτώσουμε χιλιάδες ευρώ σε ενοίκια ετησίως.

Γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω, θα πρότεινα στον κ. δήμαρχο να βάλει αγγελία: «Αναζητείται επειγόντως οικονομολόγος για τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, που να είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου και γνώστης της οικονομικής επιστήμης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet