Ψάχνει λύσεις για το νέο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής ο Γ. Μυλωνάκης
Πολιτική

Ψάχνει λύσεις για το νέο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής ο Γ. Μυλωνάκης

Στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνει η νέα δημοτική αρχή στην ανεύρεση μίας βιώσιμης λύσης για το έργο του νέου δημαρχείου, με δεδομένο ότι στις 21 Απριλίου που λήγει η σχετική σύμβαση υπάρχει κίνδυνος εγκατάλειψης του έργου, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον ανάδοχο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με δεδομένο ότι ο Δήμος δεν έχει κάποια εκτελεστική αρμοδιότητα στο έργο καθώς χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, ο Γ. Μυλωνάκης έχει ήδη ενημερώσει τον περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά για την υπάρχουσα κατάσταση και βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία μαζί του, προκειμένου να βρεθεί από κοινού, μία βιώσιμη λύση.

Στόχος της συνάντησης ήταν, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, να διερευνηθούν οι προθέσεις του αναδόχου και να συζητηθούν όλες οι πιθανές λύσεις, προκειμένου το έργο να μην εγκαταλειφθεί.  Κατά τη συνάντηση, όπως ανέφερε, συζητήθηκαν κάποιες προτάσεις από την πλευρά του αναδόχου, σε μία προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος, ωστόσο διατύπωσε το σοβαρό προβληματισμό του τονίζοντας: «Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας αλλά και η κριτική που είχαμε ασκήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια, ότι υπάρχει σοβαρό χρηματοδοτικό κενό στο έργο και ότι ο εργολάβος είναι πολύ κοντά στο να το εγκαταλείψει. Ωστόσο θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες προκειμένου να μη μείνει άλλη μία τρύπα στο κέντρο της πόλης, γι’ αυτό και θα είμαστε συνεχώς σε ανοικτή γραμμή με την Περιφέρεια, με στόχο να βρεθεί λύση».

Ο κ. Μυλωνάκης, αφού επισήμανε πως σε αυτό το τόσο κρίσιμο ζήτημα για την πόλη «πρέπει να είμαστε όλοι μαζί και να προχωράμε με συναίνεση», τόνισε πως έχει ήδη ζητήσει από τον ανάδοχο να επισκεφθεί το έργο κλιμάκιο με όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet