Βασίλης Ζορμπάς: Ο δήμαρχος κρύβεται
Πολιτική

Βασίλης Ζορμπάς: Ο δήμαρχος κρύβεται

Ότι «κρύβεται» πίσω από τα προβλήματα της πόλης κατηγορεί τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλο ο τέως ομόλογός του κι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Βασίλης Ζορμπάς.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αγία Παρασκευή η πόλη μας απαριθμεί, στην ανακοίνωση που ακολουθεί, τις τέσσερις προσκλήσεις-προκλήσεις που έχει απευθύνει στη δημοτική Αρχή και οι οποίες, όπως επισημαίνει, δεν έχουν απαντηθεί:

Έχω καλέσει πολλές φορές τον δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο να αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες που αφορούν σε  αμιγώς δημοτικά θέματα, αλλά και σε πολιτικά ζητήματα που ενδιαφέρουν τους δημότες μας. Η τακτική του δημάρχου όμως είναι να κρύβεται, για να αποφύγει να λάβει κάποια θέση.

Τον έχω καλέσει:

1.      Να φέρει για συζήτηση τη γνωμοδότηση για το θέμα του κληροδοτήματος «ΣΙΣΤΟΒΑΡΗ». Να θυμίσω ότι τη γνωμοδότηση αυτή την κρατούσε κρυφή στο γραφείο του δυο μήνες.

2.      Να ζητήσει από την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τα έργα που υποτίθεται ότι θα γίνουν στον Δήμο με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια.

3.      Να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, τους φορείς και τους δημότες για τον προγραμματισμό που υποτίθεται ότι έχει κάνει για έργα υποδομών για πολιτιστικούς και αθλητικούς σκοπούς.

4.      Να συγκαλέσει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθεί ψήφισμα για το ληστρικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο που πρότεινε η κυβέρνηση.

Ο δήμαρχος όμως «αγρόν ηγόρασε». Μόνο στο τελευταίο είχε την «έμπνευση» να εκδώσει μια ανακοίνωση, για τοπική κατανάλωση, ήξεις-αφήξεις και δήθεν συμπαράστασης στους αγρίως πληττόμενους εργαζομένους και ελεύθερους επαγγελματίες. Το ΘΑΡΡΟΣ όμως να συνυπογράψει καταδικαστικό ψήφισμα (που θα αποστελλόταν στην κυβέρνηση) δεν το είχε, προφανώς για να μην στεναχωρήσει τους ομογάλακτούς του στον ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τα άλλα, «υπερασπίζεται την κοινωνία».

Δήμαρχε, σταμάτα να κρύβεσαι. Η θέση σου έχει ευθύνες που κάποια στιγμή πρέπει να αναλάβεις, δεν μπορείς να ξεφεύγεις διαρκώς από τα κρίσιμα ζητήματα, όπως όταν ήσουν στην αντιπολίτευση που ψήφιζες «ΛΕΥΚΟ».

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet