Ελ. Πετσατώδη: Η διοίκηση δημιουργεί στρεβλές εντυπώσεις για την ανάπλαση «Ιόλα»
Πολιτισμός

Ελ. Πετσατώδη: Η διοίκηση δημιουργεί στρεβλές εντυπώσεις για την ανάπλαση «Ιόλα»

Με σκωπτική διάθεση, η τέως αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγίας Παρασκευής και νυν ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Ελισάβετ Πετσατώδη σχολιάζει πρόσφατη ανακοίνωση του διοίκησης για την εισήγηση του Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων για ανάπλαση του «Ιόλα».

Η κ. Πετσατώδη, αφού κατηγορεί τη δημοτική Αρχή για «δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων», σημειώνει ότι αυτό το «φοβερό» που ανακοινώθηκε είναι απλώς «ένα από τα πρώτα υποχρεωτικά και διαδικαστικά στάδια για τη συμμετοχή του Δήμου στην πρόσκληση του ΕΣΠΑ».

Ακολουθεί η δήλωση της τέως αντιδημάρχου:

Η δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων είναι μια δουλειά που κάνει καλά η δημοτική Αρχή του κ. Γ. Σταθόπουλου. Διαβάσαμε πρόσφατα σε Δελτίο Τύπου του Δήμου και σε αντίστοιχο που στάλθηκε στον ημερήσιο Τύπο τα εξής: «Έγκριση για τον ΙΟΛΑ από το Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων», «Με κονδύλια ΕΣΠΑ η αποκατάσταση της βίλας Ιόλα» και «Αποκατάσταση της βίλας Ιόλα με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ».

Ποιο είναι το φοβερό γεγονός για το οποίο κάποιοι πανηγυρίζουν; 

Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού συμφώνησε για την ΥΠΟΒΟΛΗ της πρότασης χρηματοδότησης, καθώς έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε κάθε ενέργεια που αφορά ιστορικά διατηρητέα μνημεία, όπως αυτή η βίλα. Άρα, πρόκειται απλώς για ένα από τα πρώτα υποχρεωτικά και διαδικαστικά στάδια για τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Δήμου στην πρόσκληση του ΕΣΠΑ και ακολουθούν πολλά άλλα και πολύ πιο ουσιώδη, όπως για παράδειγμα η έγκριση των μελετών από το ΚΣΝΜ, που ακόμα δεν έχουν καν ανατεθεί και εκπονηθεί.

Είναι, λοιπόν, αυτονόητο ότι δεν πρόκειται για έγκριση της χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ, αλλά για θετική γνωμοδότηση για τη  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ μας στην πρόσκληση του ΕΣΠΑ. 

Μέχρι να εγκριθεί η πολυπόθητη χρηματοδότηση, μέγιστου ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, από το συγκεκριμένο πρόγραμμα και να εκπονηθούν οι αντίστοιχες μελέτες, περιμένουνε και επιμένουμε να ανοίξει η δημοτική Αρχή τα χαρτιά της και να ξεκινήσει τον διάλογο για την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης μας και τη θέση της στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Αττικής καταρχήν, πριν ονειρευτούμε τη θέση της στο παγκόσμιο πολιτιστικό γίγνεσθαι… 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet