ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ… υπέρ του Πολιτισμού
Πολιτισμός

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ… υπέρ του Πολιτισμού

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ στην Αγία Παρασκευή, με τίτλο «Η κοινωνία της Αγίας Παρασκευής συζητά για τον Πολιτισμό για να Φυσήξει Κόντρα στην εμπορευματοποίηση και την ερήμωση», με μεγάλο ενδιαφέρον, δεκάδες πολίτες της Αγίας Παρασκευής παρακολούθησαν την Πέμπτη 10 Απριλίου μια διαφορετική συζήτηση που διοργάνωσε η δημοτική παρέμβαση ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ στην Αγία Παρασκευή, με θέμα «πολιτισμός – εμπόρευμα ή πολιτισμός – κοινωνικό αγαθό». Αφορμή για τη συζήτηση στάθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του δημοτικού κινηματογράφου (Σινέ – σχολείο όπως το ξέρουμε.) καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια να παραχωρηθεί εκ νέου σε ιδιώτη.

Στην αρχή οι διοργανωτές της συζήτησης έδωσαν τον λόγο στους εκπροσώπους της Ένωσης Γονέων Αγίας Παρασκευής και του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνάσιου όπου φιλοξενείται ο Δημοτικός κινηματογράφος. Από τους εκπροσώπους των γονέων τονίστηκε η θέληση να λειτουργήσει ο κινηματογράφος ως Δημοτικός και σε καμιά περίπτωση να μην δοθεί βορά στο ιδιωτικό κέρδος.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ήταν και οι παρεμβάσεις της Δήμητρα Κουτσούμπα, προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και υποψήφια περιφερειάρχη με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική- και του Δημήτρη Καλαντίδη, προέδρου της Κινηματογραφικής Λέσχης Ηλιούπολης και της Ένωσης των λεσχών όλης της Ελλάδας. Μετέφεραν την εμπειρία τους για τη δυνατότητα λειτουργίας κινηματογράφου από τους Δήμους ή από κοινωνικούς φορείς.

O επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Δημοτικής Παρέμβασης « ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ», Σπύρος Αλεξίου παρουσίασε τη θέση του σχήματος για τον πολιτισμό. Επεσήμανε τη σιωπή που επικρατεί για το θέμα και τόνισε πως, για το ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ, ο πολιτισμός αποτελεί κοινωνικό αγαθό, υπόθεση όλων και όχι κάποιων ειδικών αλλα και πεδίο ιδεολογικής σύγκρουσης. Τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης και της μετατροπής του σε εμπόρευμα και έθεσε ως στόχο τη συγκρότηση ενός πολιτιστικού κινήματος που θα διεκδικεί το δικαίωμα στον πολιτισμό αλλά και θα παράγει πολιτισμό ΚΟΝΤΡΑ στα κυρίαρχα πρότυπα.

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Κουτσούκος παρουσίασε τις θέσεις του σχήματος για την υπόθεση του δημοτικού κινηματογράφου, άσκησε κριτική στους χειρισμούς της δημοτικής αρχής και εξέφρασε τη συμπαράσταση του σχήματος στον αγώνα των Συλλόγων Γονέων για να παραμείνει ο κινηματογράφος δημοτικός. Επίσης, πρότεινε τη συγκέντρωση όλων των κοινωνικών δυνάμεων που ασχολούνται με τον πολιτισμό σε μια μεγάλη συνέλευση που θα αναδείξει τα ζητήματα και θα οργανώσει την προσπάθεια να πάψει η Αγία Παρασκευή να αποτελεί πολιτιστική έρημο.

Την συζήτηση συντόνισε η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Κωνσταντίνα Παυλοπούλου-Παπανάγνου.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση και οι εκπρόσωποι του ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ δήλωσαν πως θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για το μεγάλο αυτό θέμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet