O Σπ. Παπασπύρος ευχαριστεί όλους όσοι συντέλεσαν στο άνοιγμα του θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Θαν. Βέγγος»
Πολιτισμός

O Σπ. Παπασπύρος ευχαριστεί όλους όσοι συντέλεσαν στο άνοιγμα του θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Θαν. Βέγγος»

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠΗ), Σπύρος Παπασπύρος, σημειώνει ότι «η λειτουργία του δημοτικού κινηματογράφου σε μερικές εβδομάδες θα είναι γεγονός, καθώς έχουμε διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της αποστάσεως και των αναγκαίων γραφειοκρατικών διαδικασιών», προσθέτοντας ότι «οι φετινές έκτακτες συνθήκες, λόγω της πανδημίας, αλλά και η ανάγκη της ψυχαγωγίας των συμπολιτών μας, μας οδήγησε στην απόφαση να λειτουργήσει ο θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος “Θανάσης Βέγγος” στον χώρο του 2 ου Γυμνασίου».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσής του ο κ. Παπασπύρος τονίζει:

«Δεν θα αναφερθώ καθόλου σε όλα όσα εγράφησαν ή ειπώθηκαν το τελευταίο xρoνικό διάστημα και μετέτρεψαν ένα έλασσον ζήτημα σε μείζον. Θα μείνω μόνο στο θετικό γεγονός ότι το αίτημα του Οργανισμού έτυχε ευρύτατης συναινέσεως αφού, χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ψηφίσθηκε, εκτός από την παράταξη της δημοτικής αρχής, από τις παρατάξεις Νέα Αρχή, Αλλάζουμε και Λαϊκή Συσπείρωση, καθώς οι παρατάξεις Νέα Γενιά και Φυσάει κόντρα απουσίαζαν, ενώ η παράταξη Νίκη το κατεψήφισε»

Ο πρόεδρος του Οργανισμού αναφέρει ότι παρευρέθηκε στη συνεδρίαση, «κάνοντας παρεμβάσεις και διευκρινήσεις», ενώ συνεχίζοντας συμπληρώνει ότι «επειδή έγινε αντιληπτό ότι κάποια θέματα δεν πρέπει να περιορίζονται σε στενά παραταξιακές διαφορές, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κ.κ. Γιώργο Οικονόμου, Γιάννη Μυλωνάκη και Ανδρέα Γκιζιώτη και τους δημοτικούς τους συμβούλους, που συναίνεσαν στο αίτημα του Οργανισμού, παρά τις κάποιες (υπερβολικές κατά την άποψή μου) επιφυλάξεις που εκφράσθηκαν. Τους διαβεβαιώνω ότι λαμβάνω σοβαρά υπόψιν τις επισημάνσεις τους».

Ευχαριστώ ακόμη, προσθέτει ο κ. Παπασπύρος, «και τον κ. Αλέξανδρο Μουστόγιαννη (που απουσίαζε) ο οποίος νωρίτερα με ανακοίνωσή του είχε συναινέσει και αυτός», ενώ υπογραμμίζει ότι «ομοίως θα λάβω σοβαρά υπόψιν μου και τις επισημάνσεις του κ. Γιάννη Σταθόπουλου, παρά την σταθερά αρνητική του στάση τόσο στο θέμα της λειτουργίας του κινηματογράφου όσο και στο να επιχορηγηθεί ο ΠΑΟΔΑΠ με επιπλέον 50.000 ευρώ, προκειμένου να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες».

Τέλος, ο πρόεδρος του Οργανισμού σημειώνει:

«Όπως μου είπε προχθές μια φίλη (που μάλιστα ανήκουμε σε διαφορετικούς χώρους), κατά τη διάρκεια μιας ειλικρινούς ανταλλαγής απόψεων, ο χώρος που θα λειτουργήσει ο κινηματογράφος δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί ως “τρόπαιο” (εγώ θα προσέθετα και «ταμπού») από κανέναν. Φαίνεται ότι αυτό έχει γίνει κατανοητό από τους περισσότερους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet