Εκδήλωση για τα ΑμεΑ πραγματοποίησε ο Δήμος Βριλησσίων – Ποιο μεγάλο εγχείρημα έχει στα… σκαριά
Βριλήσσια

Εκδήλωση για τα ΑμεΑ πραγματοποίησε ο Δήμος Βριλησσίων – Ποιο μεγάλο εγχείρημα έχει στα… σκαριά

Εκδήλωση στο κλειστό γυμναστήριο Βριλησσίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης, παρουσία εκπροσώπων από τέσσερις χώρες (Ισπανία, Ουγγαρία, Ιταλία και Λιθουανία) πραγματοποίησε την Παρασκευ΄η 3 Δεκεμβρίου ο Δήμος Βριλησσίων.

«Επιβεβαιώνοντας τον σεβασμό και την αλληλεγγύη για όλους ανεξαιρέτως και με ιδιαίτερη ευαισθησία στα άτομα με Αναπηρία, εγγυόμαστε, ως δημοτική αρχή, ισότιμα και ισόνομα δικαιώματα χωρίς διακρίσεις για όλους» σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή της η διοίκηση του Δήμου.

Σημειώνεται ότι στον Δήμο λειτουργεί η δομή ΑμεΑ Κρίκος για πάνω από 20 χρόνια, παρέχοντας υψηλές και αξιοπρεπείς υπηρεσίες στα 30 μέλη και στις οικογένειές τους. «Αποτελεί, δε, τη θερμοκοιτίδα για το επόμενο μεγάλο εγχείρημα, το οποίο θα είναι πιο κοντά στις ανάγκες και στις ανησυχίες των οικογενειών των Ατόμων με Αναπηρία», όπως τονίζει ο δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης και προσθέτει:

«Αναφέρομαι συγκεκριμένα στη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, η οποία θα συνδυάζει δύο υποδομές και θα διαθέτει τρία βρεφονηπιακά τμήματα ΑμεΑ και ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, συνολικής χωρητικότητας 60 μελών. Ο σκοπός μας είναι η προαγωγή, προστασία και διασφάλιση της πλήρους και ισότιμης απόλαυσης όλων των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών από τα Άτομα με Αναπηρία, η προώθηση του σεβασμού και της εγγενούς αξιοπρέπειας. Για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς που να αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα χωρίς διακρίσεις. Για μια κοινωνία με ανεξάρτητη διαβίωση για τα άτομα με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας. Για μια κοινωνία Πολιτισμού και Ευημερίας».

Διαβάστε αναλυτικά για την εκδήλωση:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet