Αυξημένα μέτρα προστασίας κατά της Covid-19 στον Δήμο Βριλησσίων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Αυξημένα μέτρα προστασίας κατά της Covid-19 στον Δήμο Βριλησσίων

Η δημοτική αρχή Βριλησσίων έχει προβεί σε σειρά από ενέργειες σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 και ενημερώνει για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών, αλλά και του γενικότερου συνόλου των πολιτών.

Ειδικότερα, ο Δήμος Βριλησσίων έχει πράξει τα ακόλουθα:

 1. Σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και το υπουργείο Εσωτερικών,  πραγματοποιήθηκε προμήθεια μασκών για όλους τους μαθητές των σχολείων.
 2. Σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων παραδόθηκαν τα παγούρια νερού, για καθαρά προσωπική χρήση, σε όλους τους μαθητές των Δημοτικών (δημόσια & ιδιωτικά).
 3. Η υπηρεσία Πρασίνου προχώρησε σε καθαρισμό και κλάδεμα – καλλωπισμό των αύλειων χώρων στο σύνολο των σχολείων.
 4. Η Πολιτική Προστασία και ο τομέας Καθαριότητας, σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου πραγματοποίσαν εκτεταμένο καθαρισμό, απολύμανση σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, εντός – εκτός  σχολικών μονάδων. Πρωτοβουλία η  οποία θα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
 5. Απολύμανση από πιστοποιημένο συνεργείο θα επαναλαμβάνεται και  στο όχημα της δημοτικής Συγκοινωνίας, το οποίο μεταφέρει μαθητές.
 6. Από τις Σχολικές Επιτροπές έγινε προμήθεια αντισηπτικών και ειδών προσωπικής υγιεινής για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
 7. Αυξημένες υπηρεσίες καθαριότητας στα σχολεία, ώστε να διασφαλιστεί η υγιεινή των χώρων.
 8. Στο προσωπικό καθαριότητας παρέχονται είδη ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες κ.ά.).
 9. Πραγματοποιείται θερμομέτρηση σε όλους τους βρεφονηπιακούς σταθμούς κατά την είσοδο στους χώρους.
 10. Απολύμανση και χορήγηση μέσων προσωπικής υγιεινής στους εργαζόμενους σε όλες τις δομές του Δήμου.
 11. Σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας συνεχίζονται οι μοριακοί έλεγχοι σε υπαλλήλους του Δήμου και των Νομικών Προσώπων.

«Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στον ευαίσθητο τομέα της σχολικής κοινότητας, ώστε να διασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών. Η τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, η χρήση μάσκας, αλλά και οι αποστάσεις που θα πρέπει να τηρούνται , αποτελούν ασπίδα πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Καλούμαστε να επιδείξουμε αυξημένη προσοχή και συνέπεια στην τήρηση των μέτρων. Η υπευθυνότητα, ο αλληλοσεβασμός και η γόνιμη συνεργασία όλων μας αποτελούν το πιο ισχυρό όπλο κατά του κορωνοϊού» τονίζει ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet