Βριλήσσια: Λειτουργεί και πάλι το Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Βριλήσσια: Λειτουργεί και πάλι το Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής

Το Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Βριλησσίων ξεκινά πάλι μετά από 2μιση χρόνια αναστολής λειτουργίας λόγω covid-19. Ξεκινά το Σάββατο, από τις 10:00 έως τις 12:00, και θα πραγματοποιείται δύο φορές τον μήνα.

Αυτή τη φορά ζαχαροπλάστισσες είναι ομάδα γιαγιάδων του ΚΑΠΗ που θα μάθουν τα παιδιά παραδοσιακά γλυκά μέσα από βιωματικό εργαστήριο, επιστρέφοντας στα αγνά Ελληνικά γλυκά σε μία προσπάθεια διατήρησης της κληρονομιάς μας.

Μέσα από αυτά τα εργαστήρια στοχεύουμε να καλλιεργήσουμε την παρατήρηση, την ευαισθησία, τη δημιουργικότητα, τη συμμετοχή των παιδιών. Να γνωρίσουν τα υλικά και τις τεχνικές που χρησιμοποιούσαν οι μάγειρες και ζαχαροπλάστες αλλά και οι γιαγιάδες και παππούδες τα παλαιά χρόνια που δεν είχαν τις σημερινές ευκολίες. Να γνωρίσουμε σύγχρονα και παλιά επαγγέλματα και να αναπτύξουμε διάφορες ιδέες χρησιμοποιώντας υλικά. Να καλλιεργήσουμε συγκεκριμένες δεξιότητες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την υγιεινή διατροφή μας χωρίς συντηρητικά και ζάχαρη.

Κατά διαστήματα θα συμμετέχουνε και σεφ αρχιζαχαροπλάστες από την Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων Αρχιζαχαροπλαστών ώστε να συνδυάζεται και να συγκρίνονται οι μέθοδοι του τότε με το σήμερα.

Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 210 6135611, εσωτ.1018.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet