Δωρεάν έλεγχοι για την ακοή στα Δημοτικά Ιατρεία Βριλησσίων στις 19 και 20/9
Κοινωνία

Δωρεάν έλεγχοι για την ακοή στα Δημοτικά Ιατρεία Βριλησσίων στις 19 και 20/9

Δωρεάν έλεγχοι για την ακοή θα πραγματοποιηθούν στα Δημοτικά Ιατρεία Βριλησσίων στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου, αντί για το διάστημα 16 με 21 Σεπτεμβρίου που είχε αρχικά οριστεί. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να καλούν για ραντεβού στον τηλεφωνικό αριθμό 210 8045564.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή «ο έλεγχος ακοής είναι η πιο βασική μορφή ελέγχου ακουστικής ικανότητας και αποτελεί μια προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν χρειάζεται να γίνει περαιτέρω έλεγχος στον εξεταζόμενο.

Η βαρηκοΐα, η τρίτη πιο διαδεδομένη πάθηση στον κόσμο. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι προκαλείται σταδιακά, χωρίς εμφανείς ενδείξεις. Επιπλέον η βαρηκοΐα δεν πονάει, δεν προκαλεί άλλα συμπτώματα και δεν προκαλεί απευθείας απροκάλυπτη βλάβη. Τα σημάδια της απώλειας ακοής μπορεί να εμφανιστούν σταδιακά ή αιφνίδια.Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το πρόβλημα της βαρηκοΐας ευαισθητοποιώντας τους δημότες. Είναι άλλωστε μια παθολογική κατάσταση που ο κόσμος είτε δεν το αντιλαμβάνεται, είτε δεν το παραδέχεται και το αποκρύπτει καθώς το αντιμετωπίζει ως κοινωνικό ταμπού.  Η αξία της πρόληψης και ενημέρωσης είναι πολύτιμη και καθοριστική για την υγεία. Είναι υποχρέωση όλων μας να προωθούμε ενέργειες που συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των δημοτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet