Κατά της μετατροπής του Κέντρου Υγείας της πόλης σε αποκλειστικά εμβολιαστικό κέντρο η ΛΑ.ΣΥ. Βριλησσίων
Κοινωνία

Κατά της μετατροπής του Κέντρου Υγείας της πόλης σε αποκλειστικά εμβολιαστικό κέντρο η ΛΑ.ΣΥ. Βριλησσίων

Σε παρέμβαση στο Κέντρο Υγείας (Πρώην ΙΚΑ) Βριλησσίων προέβη η Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑ.ΣΥ.) Βριλησσίων, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Βήττο στις 5 Φεβρουαρίου, όπως ενημερώνουν τα μέλη της παράταξης.

Με αφορμή την προαναφερθείσα απόφαση για το Κέντρο Υγείας, η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει τα εξής:

Η κατεύθυνση της κυβέρνησης για μετατροπή των νοσοκομειακών και ιατρικών μονάδων σε όλη τη χώρα σε μονάδες μιας νόσου επιβεβαιώνεται και από την απόφαση να μετατραπεί το Κέντρο Υγείας Βριλησσίων αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο. Άμεση επίπτωση αυτής της επιλογής είναι το γεγονός ότι χιλιάδες πολίτες του Δήμου Βριλησσίων, αλλά και του Δήμου Μελισσίων-Πεντέλης, που εξυπηρετούνται σε μηνιαία βάση θα μείνουν χωρίς πρόσβαση σε κρίσιμες ειδικότητες γιατρών εγείροντας ερωτηματικά ως προς το τι θα γίνει με ηλικιωμένους, χρόνια πάσχοντες, συνταγογραφήσεις και επείγοντα περιστατικά.

Αυτή η επιλογή είναι επιλογή της κυβέρνησης, η οποία εν μέσω πανδημίας -και τη στιγμή που ο ελληνικός λαός μετρά ήδη εκατόμβες νεκρών-αποφασίζει στον κρατικό προϋπολογισμό του 2021 να μειώσει τα κονδύλια για την Υγεία-Πρόνοια κατά 570 εκατομμύρια ευρώ και για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας κατά 96 εκατομμύρια ευρώ, δηλώνοντας ευθαρσώς ότι η Υγεία γι’ αυτούς δεν αποτελεί κοινωνικό αγαθό αλλά κόστος.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet