Λ. Κεφαλογιάννη: Δεν ζητήθηκε ποτέ από τον Δήμο Βριλησσίων η συνδρομή της Περιφέρειας σε μηχανήματα
Κοινωνία

Λ. Κεφαλογιάννη: Δεν ζητήθηκε ποτέ από τον Δήμο Βριλησσίων η συνδρομή της Περιφέρειας σε μηχανήματα

Ότι δεν ζητήθηκε ποτέ από τον Δήμο Βριλησσίων η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής σε μηχανήματα κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίς» τονίζει η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη.

Συγκεκριμένα, η κ. Κεφαλογιάννη τονίζει:

«Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξ. Μανιατογιάννης, κάνοντας απολογισμό του τρόπου διαχείρισης της κακοκαιρίας “Ελπίδα” από πλευράς του Δήμου του, στην οποία αναφέρει ότι “δεν έλαβε καμία βοήθεια από την Περιφέρεια σε μηχανήματα, όπως έλαβαν άλλοι Δήμοι”, θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε ότι:

Πρώτον, ποτέ δεν ζητήθηκε από τον Δήμο Βριλησσίων η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής σε μηχανήματα. Αν μας είχε ζητηθεί, με βάση τη διαθεσιμότητα που θα υπήρχε, η συνδρομή της Περιφέρειας θα είχε δοθεί, όπως δόθηκε και σε άλλους Δήμους. Ήταν επιλογή της δημοτικής αρχής να στηριχθεί σε δικά της μέσα και να μην ζητήσει ενίσχυση από την Περιφέρεια Αττικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του ακραίου καιρικού φαινομένου δεν επικοινώνησε κανένας από τον Δήμο Βριλησσίων ούτε με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη, ούτε με την αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη.

Δεύτερον, από την πρώτη στιγμή της κακοκαιρίας η Περιφέρεια Αττικής προσπάθησε και σε μεγάλο βαθμό κατάφερε να κρατήσει ανοικτούς τους δρόμους ευθύνης της και κυρίως την πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής, κάτι που αναγνώρισε με επιστολή που απέστειλε η διοίκηση των Νοσοκομείων Γ.Ν.Α “Σισμανόγλειο” και Γ.Ν. “Παίδων Πεντέλης”.

Η Περιφέρεια Αττικής στάθηκε στο πλευρό όλων των Δήμων που ζήτησαν τη συνδρομή της, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια με βάση τα μέσα και το προσωπικό που διέθετε, με ισοτιμία και χωρίς καμίας μορφής διαχωρισμούς».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet