«Δράση»: Να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων που αναβλήθηκε στο… παρά πέντε
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

«Δράση»: Να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων που αναβλήθηκε στο… παρά πέντε

Συνεχίζεται το «μπαράζ» ανακοινώσεων για τη σημερινή (28/4) ματαιωθείσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βριλησσίων από τις λοιπές δημοτικές παρατάξεις.

Μετά τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τη «Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια» και η Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων «Δράση για μια άλλη Πόλη» ζητεί από τη δημοτική αρχή να συγκαλέσει το Σώμα σε συνεδρίαση την Πέμπτη 30/4.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Κίνηση, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Τσούτσια, αναφέρει:

Στο… παρά πέντε ο δήμαρχος Βριλησσίων ανέβαλε την προγραμματισμένη για την Τετάρτη 29 Απριλίου συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την αντικατέστησε με σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Δεν έχουμε πρόβλημα να μετέχουμε σε διαπαραταξιακές συναντήσεις. Όχι όμως όταν αυτές συγκαλούνται σε αντικατάσταση ενός ακατανόητα ματαιωμένου Δημοτικού Συμβουλίου. Οι δημοτικές παρατάξεις δεν είναι διακοσμητικές. Εκφράζουν τμήματα των δημοτών. Η υποβάθμισή τους συνεπάγεται την υποβάθμιση και των ιδίων. Άραγε, υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Δεν γνωρίζουμε τι κρύβεται πίσω από την αιφνιδιαστική αναβολή του προγραμματισμένου Δ.Σ. Προφανώς όμως η διοίκηση επιθυμεί την υπερψήφιση του καταστροφικού νομοσχεδίου για το περιβάλλον, το οποίο ψηφίζεται την Τρίτη 5 Μαΐου και περιλαμβάνει και το άρθρο 92 που μετατρέπει τα 8,1 στρέμματα της πρώην Ναυτικής Βάσης σε Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ). 

Γι’ αυτό και συντασσόμαστε με το ήδη κατατεθειμένο αίτημα του συναδέλφου Β. Βήττου για την άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου, αύριο, Πέμπτη 30 Απριλίου, πριν δηλαδή την τελική ψήφιση του νομοσχεδίου και πριν χαθεί η ευκαιρία να σωθεί ο μοναδικός πνεύμονας πράσινου στα Βριλήσσια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet