Καταγγελίες από την Αντίσταση και Ανατροπή για εκφοβισμούς από μέλη φασιστικής οργάνωσης στα Βριλήσσια
Κοινωνία

Καταγγελίες από την Αντίσταση και Ανατροπή για εκφοβισμούς από μέλη φασιστικής οργάνωσης στα Βριλήσσια

Την Κυριακή 27/9 το βράδυ, «ομάδα φασιστοειδών αλώνιζε στα Βριλήσσια και την Αγ. Παρασκευή, βανδαλίζοντας τις γειτονιές με ναζιστικά συνθήματα και τρομοκρατώντας κόσμο σε πλατείες και σε κατειλημμένα σχολεία», όπως καταγγέλλει η Αντικαπιταλιστική Κίνηση Βριλησσίων Αντίσταση και Ανατροπή.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, γύρω στις 10μ.μ., τα άτομα αυτά επιτέθηκαν σε νεαρούς στο πάρκο ΤΥΠΕΤ και σε μετανάστη εργαζόμενο ντελιβερά.

«Ο ρόλος της αστυνομίας άραγε είναι να κυνηγάει νεολαίους που βολτάρουν στις πλατείες και μαθητές που αγωνίζονται για την παιδεία και τη ζωή τους ή θα έπρεπε να συλλαμβάνει νεοναζί μαχαιροβγάλτες που κάνουν επιθέσεις στις γειτονιές μας;» αναρωτιέται η Κίνηση και προσθέτει στην ανακοίνωσή της:

«Για την ώρα βλέπουμε τους νεοναζί χρυσταυγίτες να αλωνίζουν με το χαλί στρωμένο από τη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στους πρόσφυγες. Ουσιαστικά η κυβέρνηση στρώνει για άλλη μια φορά το πεδίο σε φασιστοειδή να τρομοκρατούν και να επιτίθενται ανενόχλητοι και να τραυματίζουν θανάσιμα τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

»Δε θα επιτρέψουμε την εμφάνιση φασιστών στις γειτονιές και τα σχολεία μας!

»Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής μπορεί να βάλει φρένο σε όλες τις φασιστικές συμμορίες, από τη Λέσβο μέχρι την Αθήνα, τις οποίες αξιοποιεί η κυβέρνηση της Ν.Δ., παίζοντας το χαρτί του ρατσισμού, για να διασπάσει και να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία από τις ευθύνες της για το άπλωμα της πανδημίας, της φτώχειας, της ανεργίας.

»Η οριστική φυλάκιση μελών και στελεχών της Χρυσής Αυγής είναι η μόνη αποδεκτή για τη δημοκρατική πλειοψηφία της κοινωνίας. Θα είναι όμως και μια νέα αρχή για την αντιμετώπιση της επανεμφάνισης του φασισμού και εθνικισμού και στη Βουλή και στον δρόμο. Φασιστικές ομάδες θα συνεχίσουν να υπάρχουν με ίδιες ή παρόμοιες μορφές στην κοινωνία και στο πολιτικό σκηνικό.

»Δεν τρομοκρατούμαστε και δεν ξεχνάμε. Θα είμαστε εκεί, στους εργασιακούς μας χώρους, στα σχολεία, στις γειτονιές και τις πλατείες. Για τη μνήμη του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Για να μην υπάρξει άλλο θύμα του φασισμού».

Τέλος, η Αντίσταση και Ανατροπή καλεί σωματεία, συλλόγους, δημοτικές παρατάξεις και όλο τον δημοκρατικό κόσμο των Βριλησσίων να καταδικάσουν τις φασιστικές επιθέσεις, σημειώνοντας ότι στις 7 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η δίκη «της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής» και προσκαλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και τη συγκέντρωση στο Εφετείο, στις 9:30π.μ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet