Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Ενημερωτική δράση για τα παιδιά του Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Ενημερωτική δράση για τα παιδιά του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Το επίκαιρο ζήτημα της προστασίας των προσωπικών και ευαίσθητων δεδομένων των παιδιών κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο ανοίγει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ενημερώνει τους μαθητές της πόλης για τους τρόπους ασφαλούς χρήσης των σύγχρονων μέσων επικοινωνίας. Η αρχή γίνεται με την ενημερωτική δράση της Παρασκευής 8 Μαρτίου 2019, από τις 11:30 έως τις 13:30, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου», την οποία θα παρακολουθήσουν οι μαθητές των λυκείων του Ηρακλείου.

Στόχος είναι η πληροφόρηση των μαθητών για τη σωστή χρήση του διαδικτύου και την αποφυγή των κινδύνων που μπορεί να κρύβει.

Θα συζητηθούν ερωτήματα όπως:

  • Τι είναι τα προσωπικά δεδομένα;
  • Ποιος με παρακολουθεί και γιατί;
  • Γνωρίζω με ποιον συνομιλώ στο διαδίκτυο;
  • Σερφάρω με ασφάλεια;
  • Ποιος μπορεί να μου δώσει χρήσιμες πληροφορίες;

Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις ερωτήσεις που θα απαντηθούν από τον βασικό ομιλητή της δράσης, τον λέκτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Γιώργο Τσαούση, σε μια προσπάθεια να ενημερωθούν τα παιδιά για την έννοια των προσωπικών δεδομένων, για τις ασφαλείς συνομιλίες και πλοηγήσεις, τη δυσκολία αφαίρεσης κοινοποιημένου υλικού, την απαιτούμενη υπευθυνότητα χειρισμού, την αξιολόγηση της χρησιμότητας ανάρτησης μιας πληροφορίας και τις συνέπειες της ύπαρξής της στο διαδίκτυο, τη δυνατότητα κακόβουλης χρήσης της πληροφορίας από τρίτους, την κλοπή διαδικτυακής ταυτότητας, την πειρατεία λογισμικού και γενικά τις απάτες του διαδικτύου.

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν και τις δικές τους ερωτήσεις προκειμένου όλα τα παιδιά να μάθουν στο τέλος της δράσης πώς θα μπορούν ασφαλέστερα να μπαίνουν στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η εκδήλωση διεξάγεται στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet