Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Ρύθμιση οφειλών για όσους επλήγησαν από την πανδημία με απαλλαγές έως 100%
Κοινωνία

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Ρύθμιση οφειλών για όσους επλήγησαν από την πανδημία με απαλλαγές έως 100%

Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις πάσης φύσης οφειλές τους προς τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, με απαλλαγή των προσαυξήσεων που φτάνει έως και το 100%, έχουν πολίτες και επιχειρήσεις που υπέστησαν συνέπειες από τα μέτρα για την πανδημία.

Η ρύθμιση αφορά χρέη τα οποία βεβαιώθηκαν ή θα βεβαιωθούν από τις 15 Φεβρουαρίου ως τις 30 Ιουνίου, οι ενδιαφερόμενοι δε έχουν διορία έως τις 31 Οκτωβρίου 2021 να υποβάλουν τη σχετική αίτηση και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε δόσεις που τους εξυπηρετούν.

Ουσιαστικά πρόκειται για επέκταση του μέτρου που ίσχυε αρχικά έως τον Φεβρουάριο του 2021, το οποίο διευρύνεται σε χρονικό περιθώριο έως το τέλος Ιουνίου για να καλύψει όσους επλήγησαν στο τρίτο κύμα της πανδημίας (αναστολή λειτουργίας, αναστολή σύμβασης κ.λπ.). Οι δικαιούχοι, φυσικά και νομικά πρόσωπα, οι οποίοι έχουν υποστεί οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία της Covid-19, ορίζονται με τους ΚΑΔ που συμπεριλαμβάνονται στις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις.

Η αίτηση για την ρύθμιση των οφειλών, συμπεριλαμβανομένων των απωλειών προηγούμενων ρυθμίσεων, μπορεί να υποβληθεί μόνο ηλεκτρονικά έως τις 31 Οκτωβρίου 2021 στο gov.gr (μέχρι να τεθεί σε λειτουργία το συγκεκριμένο τμήμα της πλατφόρμας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν την αίτησή τους απευθείας στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου στο email: [email protected]).

Σύμφωνα με τον νόμο, η ρύθμιση μπορεί να οδηγήσει στις εξής απαλλαγές:

  • Εάν οι οφειλές εξοφληθούν εφάπαξ, προβλέπεται απαλλαγή κατά ποσοστό 100%.
  • Εάν εξοφληθούν σε δύο έως 24 δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό 80%.
  • Εάν εξοφληθούν σε 25 έως 48 δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό 70%.
  • Εάν εξοφληθούν σε 49 έως 72 δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό 60%.
  • Εάν εξοφληθούν σε 73 έως 100 δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό 50%.

Το ελάχιστο ποσό κάθε δόσης είναι 20 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα και 50 ευρώ για τα νομικά πρόσωπα.

«Εφαρμόζουμε τη δυνατότητα που μας δίνει ο νέος νόμος και βοηθάμε τους συμπολίτες μας που δημιούργησαν οφειλές κατά τη διάρκεια της πανδημίας έτσι ώστε να μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους χωρίς προσαυξήσεις. Καλώ λοιπόν, όποιον εμπίπτει σε αυτό το μέτρο, πολίτη ή επιχείρηση, να σπεύσει να εκμεταλλευτεί την ευνοϊκή αυτή συνθήκη. Η υπηρεσία Οικονομικών του Δήμου είναι έτοιμη να τους εξυπηρετήσει», δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Δημήτρης Δημητρόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet