Εθελοντική αιμοδοσία στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής την Πέμπτη 26/3
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Εθελοντική αιμοδοσία στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής την Πέμπτη 26/3

Στο αγωνιώδες κάλεσμα του ιατρικού κόσμου για ενίσχυση των αποθεμάτων του αίματος ανταποκρίνεται ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και η Κοινωνική του Υπηρεσία.

Την Πέμπτη 26 Μαρτίου, από τις 9:00 έως τις 15:00, φιλοξενείται στον χώρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου του Δήμου, η κινητή μονάδα αιμοληψίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». Με τον τρόπο αυτόν δίνεται η ευκαιρία σε όσους δημότες το επιθυμούν να προσφέρουν το αίμα τους προκειμένου να σώσουν συνανθρώπους οι οποίοι το έχουν ανάγκη, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη στιγμή.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί με όλα τα μέσα πρόληψης και προφύλαξης που επιβάλλουν οι συνθήκες για την προστασία της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Οι αιμοδότες θα ελέγχονται, άπαντες, προσωπικό και εθελοντές, θα είναι εξοπλισμένοι με γάντια, μάσκες κ.τλ., ενώ, όπως ενημερώνει ο Δήμος, στον χώρο της αιμοληψίας θα υπάρχει ο μέγιστος προβλεπόμενος αριθμός ανθρώπων.

Ήδη έχουν ειδοποιηθεί από τη διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής οι τακτικοί εθελοντές αιμοδότες του Δήμου, ενώ το κάλεσμα επεκτείνεται σε όλους τους υγιείς δημότες, καθώς η κρίσιμη μείωση των αποθεμάτων σε αίμα -παράπλευρη συνέπεια του υγειονομικού συναγερμού- θέτει σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων οι οποίοι το έχουν απόλυτη ανάγκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet