Ηράκλειο Αττικής: Στα παιδιά του Ειδικού Σχολείου αφιερωμένη η καλοκαιρινή εκδήλωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης
Κοινωνία

Ηράκλειο Αττικής: Στα παιδιά του Ειδικού Σχολείου αφιερωμένη η καλοκαιρινή εκδήλωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Με μία εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά του Ειδικού Σχολείου της πόλης η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής επέστρεψε στις ανοικτές δράσεις, μετά την περίοδο των περιορισμών λόγω της πανδημίας.

Η παρουσίαση του βιβλίο της Αθηνάς Ευθυμίου «Μαμά θα με βοηθήσεις να περπατήσω», το οποίο εξιστορεί την πορεία και την καθημερινότητα μιας οικογένειας που ζει με παιδί με αναπηρία, ανέβασε στη σκηνή του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου, που ερμήνευσαν θεατρικά επιλεγμένα αποσπάσματα του βιβλίου. Στο κλείσιμο της βραδιάς, ο μεγάλος τραγουδοποιός Νίκος Ζιώγαλας, τραγούδησε μαζί με τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, το βιβλίο της Αθηνάς Ευθυμίου βάζει τον αναγνώστη στον κόσμο του Αλέξη, του γιου της συγγραφέως. Μαζί, μητέρα και γιος, με επιμονή, πείσμα και θέληση δεν το έβαλαν ποτέ κάτω με αποτέλεσμα σήμερα ο Αλέξης να μην έχει αφήσει την αναπηρία του να τον νικήσει.

Η δημοτική αρχή σημειώνει ότι είναι παρόμοιο το παράδειγμα των μαθητών του Ειδικού Σχολείου, που καθημερινά, με τη βοήθεια των οικογενειών και των δασκάλων τους, παλεύουν για ίσες ευκαιρίες στη σύγχρονη κοινωνία. Απόδειξη ότι μπορούν να τα καταφέρουν, η παρουσία τους στην εκδήλωση: διασκεύασαν, προετοίμασαν και απέδωσαν θεατρικά κάποια από τα αποσπάσματα του βιβλίου, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κοινού.

Ακολούθως, τραγούδησαν και χόρεψαν με τα γνωστά τραγούδια του Νίκου Ζιώγαλα και των μουσικών του, σε ένα φινάλε γεμάτο χαμόγελα και κέφι.

«Θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια τόσο στους συνεργάτες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, όσο στους εκπαιδευτικούς του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας που ετοίμασαν και παρουσίασαν αυτή την, πραγματικά, συγκλονιστική εκδήλωση. Μπροστά στη θέληση αυτών των παιδιών νιώθουμε ταπεινοί. Ας διδαχθούμε όλοι από το παράδειγμά τους και ας δείξουμε το ίδιο πείσμα ώστε να κάνουμε αυτόν τον τόπο καλύτερο για όλα τα παιδιά», δηλώνει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet