Ν. Μπαρμπούνης: Το Ηράκλειο αποτέλεσε κοιτίδα αντίστασης το 1940
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ν. Μπαρμπούνης: Το Ηράκλειο αποτέλεσε κοιτίδα αντίστασης το 1940

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου, Νίκος Μπαρμπούνης, στέλνει το δικό του μήνυμα για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Μπαρμπούνης αναφέρει:

«Το Ηράκλειο, η πόλη μας, αποτέλεσε κοιτίδα αντίστασης. Η ιστορία γράφει ότι οι Ηρακλειώτες έδωσαν “ψωμί στην Κατοχή και παλικάρια στην Αντίσταση”. Οι δυσκολίες και οι κακουχίες, ο φόβος και οι απειλές δεν τους πτόησαν.

»Το παράδειγμά τους, το “όχι” των προγόνων μας, αποτελεί παρακαταθήκη για εμάς, τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές. Ο ηρωικός αγώνας όλων εκείνων των Ελλήνων, των συμπατριωτών μας, των ανδρών και των γυναικών, των παιδιών, των μανάδων, των νέων και των ηλικιωμένων, των στρατιωτών, των αξιωματικών, των απλών πολιτών που κρατούσαν Θερμοπύλες στα μετόπισθεν, όλων αυτών που με την ψυχή, τον αλτρουισμό και το υψηλό αίσθημα προσφοράς τους για μια ελεύθερη πατρίδα συνετέλεσαν στη δημιουργία του έπους του 1940.

»Για όλους αυτούς, για όλους εμάς συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για ελευθερία, ισονομία, ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια. Παρά τις δυσκολίες της σύγχρονης εποχής υψώνουμε με υπερηφάνεια ψηλά την ελληνική σημαία, υπερασπιζόμαστε τις ηθικές μας αξίες και είμαστε ουσιαστικά δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας. Σήμερα γιορτάζουμε το όχι στον φασισμό, όχι στον ναζισμό, όχι στον διχασμό. Χρόνια πολλά στο ελεύθερο και αδούλωτο πνεύμα των Ελλήνων. Χρόνια πολλά σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet