Ο Δήμος Ηρακλείου δίνει κίνητρα και η Τρίτη Ηλικία ανταποκρίνεται…
Κοινωνία

Ο Δήμος Ηρακλείου δίνει κίνητρα και η Τρίτη Ηλικία ανταποκρίνεται…

Μια όμορφη γιορτή για τους ηλικιωμένους της πόλης οργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στο Πολιστικό Πολύκεντρο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας. Με πρόγραμμα από τα πάντοτε ενεργά μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου – θεατρικό, έκθεση ζωγραφικής από το Εικαστικό Εργαστήρι, χορωδίες ΚΑΠΗ και ΚΑΠΗ Ερυθρού Σταυρού – και καλεσμένη την αγαπημένη ηθοποιό Ελένη Φιλίνη, η οποία ερμήνευσε τραγούδια από το ελληνικό ρεπερτόριο, τα «μεγάλα παιδιά» που βρέθηκαν στη γιορτή «είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να αποδείξουν, πάνω από όλα, πως όταν ο Δήμος δίνει κίνητρο, η Τρίτη ηλικία παραμένει δραστήρια, παραμένει… νέα», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Αυτό ήταν και το μήνυμα στον χαιρετισμό του εντεταλμένου δημοτικού σύμβουλου για τα ΚΑΠΗ, Δημήτρη Τσεκούρα, ο οποίος τόνισε: «Η Τρίτη ηλικία είναι μια ομάδα συνανθρώπων μας που ολοένα και μεγαλώνει σε αριθμό. Στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής προσπαθούμε να κρατάμε ενεργά μέλη στην κοινωνία της πόλης τούς ηλικιωμένους μας. Οι δραστηριότητες των ΚΑΠΗ φανερώνουν ότι τα καταφέρνουμε».

«Εκ μέρους του Δ.Σ. του ΟΠΑΚΜ σας εγγυώμαι ότι θα συνεχίσετε να έχετε τη συμπαράστασή και του Οργανισμού και του Δήμου προκειμένου η ζωή στο Ηράκλειο να είναι καλύτερη για όλους εσάς», τόνισε, από την πλευρά της, η πρόεδρος του νομικού προσώπου, δημοτική σύμβουλος Χρύσω Αγγελοπούλου.

«Στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής προσπαθούμε να τιμούμε κάθε ημέρα τους συνανθρώπους μας που ανήκουν στην λεγόμενη Τρίτη Ηλικία. Μέσα από τα ΚΑΠΗ αλλά και την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου υλοποιούμε προγράμματα και δράσεις για όλους τους ηλικιωμένους. Για να τους κρατάμε υγιείς, ενημερωμένους, εντός της σύγχρονης εποχής, ενεργούς», υπογράμμισε, στο δικό του μήνυμα, ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, δίνοντας λίγα παραδείγματα όπως, τα δωρεάν μαθήματα εικαστικών, θεάτρου, χορωδίας, αγγλικών, χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και τάμπλετ που έχουν πραγματοποιηθεί στα ΚΑΠΗ, τις συχνές εκδρομές αναψυχής, τις δωρεάν τακτικές εξετάσεις και ενημερωτικές δράσεις για θέματα υγείας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet