Εμπνευσμένη από τον Γιώργο Σεφέρη η νέα έκθεση του Εικαστικού Εργαστηρίου των ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Πολιτισμός

Εμπνευσμένη από τον Γιώργο Σεφέρη η νέα έκθεση του Εικαστικού Εργαστηρίου των ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα ποιητή Γιώργο Σεφέρη είναι η νέα έκθεση του Εικαστικού Εργαστηρίου των ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, η οποία ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό με εγκαίνια την Τετάρτη 13 Μαρτίου, στις 18.30, στον χώρο της Βίλας Στέλλα (Γαλήνης και Σοφίας, Ηράκλειο Αττικής) και διάρκεια δύο ημερών, δηλαδή έως και την Παρασκευή 15 Μαρτίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες με ώρες λειτουργίας της έκθεσης 18.30 με 21.00.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Εργαστηρίου, μέλη των δημοτικών ΚΑΠΗ, εμπνεύστηκαν το προηγούμενο διάστημα από τα έργα του Σεφέρη και αποτύπωσαν σκέψεις και συναισθήματα στους πίνακες που, πλέον, εκθέτουν για να τους μοιραστούν με το ευρύ κοινό.

Πέρα από την έκθεση, την ημέρα των εγκαινίων θα υπάρξει αναφορά – τιμή στον Γιώργο Σεφέρη από την αντιδήμαρχο, αρμόδια για τη λειτουργία των ΚΑΠΗ Κωνσταντίνα Γεωργοπούλου, καθώς και ερμηνεία μελοποιημένων ποιημάτων του μεγάλου μας ποιητή από την χορωδία και την ορχήστρα του Ωδείου Ριζοπούλου (υπεύθυνη Τέτη Αϊβατζίδου).

Με δασκάλα την Άννα Τσαμκόσογλου, το Εικαστικό Εργαστήρι των ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής δίνει ευκαιρίες καλλιτεχνικής έκφρασης σε όσες και όσους δημότες μεγαλύτερης ηλικίας θέλουν να ασχοληθούν με την ζωγραφική και τα εικαστικά είτε για να δοκιμάσουν το ταλέντο τους, είτε για να γεμίσουν δημιουργικά τον ελεύθερό τους χρόνο. Τα μαθήματα του Εργαστηρίου είναι δωρεάν για τα μέλη των ΚΑΠΗ. Οι ενδιαφερόμενες και ενδιαφερόμενοι να τα παρακολουθήσουν μπορούν να απευθύνονται στο ΚΑΠΗ που είναι αντιστοίχως μέλη.

«Πάντα θέλουμε να βρίσκουμε τρόπους και πρακτικές για να κρατάμε τους δημότες μας ενεργούς. Πόσο μάλλον εκείνες και εκείνους που έχουν μεγάλη εμπειρία ζωής και ανήκουν στη λεγόμενη τρίτη ηλικία. Με το Εικαστικό Εργαστήρι των ΚΑΠΗ τους δίνουμε την ευκαιρία να εκφράσουν τις σκέψεις τους, να ανακαλύψουν την ζωγραφική και τις τέχνες. Το αποτέλεσμα πάντα μας εκπλήσσει ευχάριστα», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής Νίκου Μπάμπαλου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet