Συναίνεση και υπερβάσεις σε… άλλες συχνότητες στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής
Πολιτική

Συναίνεση και υπερβάσεις σε… άλλες συχνότητες στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής

Με σαφή συναινετική διάθεση εμφανίστηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, στην ουσιαστική πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Μια συνεδρίαση όπου – μεταξύ άλλων – εγκρίθηκαν οι συγκροτήσεις των Διοικητικών Συμβουλίων του ΝΠΔΔ «Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής & Κοινωνικής Μέριμνας Ηρακλείου Αττικής» και της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας «Ράδιο Επικοινωνία», ο ορισμός εκπροσώπου του Δήμου στην εταιρεία «Κατασκευαστική – Εμπορική Ανώνυμη Εταιρεία Δήμου Ηρακλείου Αττικής Α.Ε. ΟΤΑ (ΚΕΑΕΔΗΑ – Α.Ε. ΟΤΑ), καθώς και ο ορισμός εκπροσώπων στην Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου.  

Νίκος Μπάμπαλος

Σε όλες τις περιπτώσεις, ο δήμαρχος εξασφάλισε για τη διοίκησή του οριακή πλειοψηφία, παραχωρώντας στις λοιπές παρατάξεις τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό εκπροσώπων. Όπως είπε εξ αρχής ο κ. Μπάμπαλος, το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να λειτουργήσει σε ένα νέο τοπίο (σ.σ.: αυτό που επέβαλε η εφαρμογή της απλής αναλογικής στην Αυτοδιοίκηση), όπου θα πρέπει «να υπάρξει μια καινούργια αυτοδιοικητική περπατησιά στην πράξη».

Υπέρβαση με Δ. Ταβουλάρη στο δημοτικό ραδιόφωνο

Ωστόσο, ο δήμαρχος δεν έμεινε μόνο στο παραπάνω, αλλά προχώρησε και σε μια υπέρβαση σε ό,τι αφορά στα προτεινόμενα πρόσωπα για το Διοικητικό Συμβούλιο του δημοτικού ραδιοφώνου. Έτσι, εκτός από την πρόταση για τη θέση της προέδρου, την οποία και πλέον κατέχει η κ. Μαίρη Ιγγλέση (εντεταλμένη σύμβουλος στους τομείς Πολιτισμού, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων), πρότεινε για αντιπρόεδρο τον πρώην δημοτικό σύμβουλο με την παράταξη Ρήξη και Ανατροπή Δημήτρη Ταβουλάρη. Έναν άνθρωπο με τον οποίο ο κ. Μπάμπαλος είχε συγκρουστεί έντονα στο παρελθόν σε πολιτικό επίπεδο, στον οποίο όμως αναγνώρισε ότι μπορεί να προσφέρει στη νέα εποχή που η διοίκηση φιλοδοξεί να φέρει στον «Επικοινωνία 94FM».

Με την ευκαιρία, ο κ. Μπάμπαλος έκανε μια σύντομη αναδρομή στις… περιπέτειες που πέρασε το δημοτικό ραδιόφωνο, σε μια εποχή που – όπως είπε χαρακτηριστικά – εάν το έκλεινε η διοίκηση «θα είχε τον κόσμο μαζί της». Απαντώντας δε σε κάποιες αιχμές της μειοψηφίας για απολύσεις που έγιναν, οι οποίες ακολουθήθηκαν από νέες προσλήψεις (Κυριάκος Κουτρούλης, Πνοή Ηράκλειο), ο δήμαρχος υπεραμύνθηκε των επιλογών του, μιλώντας για «επώδυνη, αλλά αναγκαία απόφαση», καθώς ο σταθμός είχε απλήρωτους εργαζομένους και ένα «άνοιγμα» γύρω στο 1,5 εκατ. ευρώ.

«Έπρεπε να κρατήσουμε το ραδιόφωνο ανοιχτό κι αυτό κάναμε» είπε ο κ. Μπάμπαλος, προσθέτοντας ότι τα τελευταία πέντε χρόνια οι εργαζόμενοι στο δημοτικό ραδιόφωνο πληρώνονται κανονικά, κάθε μήνα.

Αιχμές για… ιστορικό συμβιβασμό

Παντελής Βλασσόπουλος και Γιάννης Κεσκινίδης

Ωστόσο, η επιλογή του κ. Ταβουλάρη «κέντρισε» την παράταξη του πρώην δημάρχου Παντελή Βλασσόπουλου (ΑΚΕΠ – Συνεργασία), με τον κ. Γιάννη Κεσκινίδη να αναρωτιέται, με έκπληξη, για το πού πήγαν οι παλιές καταγγελίες του κ. Ταβουλάρη κατά του δημάρχου, αλλά και στελεχών του δημοτικού ραδιοφώνου, ενώ – μετά τις απαντήσεις που έδωσε ο ίδιος ο κ. Ταβουλάρης – ο δημοτικός σύμβουλος επανήλθε, ζητώντας από τον πρώην δημοτικό σύμβουλος να «επικαιροποιήσει» τις συγκεκριμένες καταγγελίες.

Από την πλευρά του και ο επικεφαλής της παράταξης πήρε τον λόγο, θυμίζοντας ότι και η δική του παράταξη είχε «τρέξει» για να είναι αυτή τη στιγμή «ζωντανό» το δημοτικό ραδιόφωνο, ενώ αναφερόμενος στην «τρύπα» των 1,5 εκατ. ευρώ, θύμισε στον δήμαρχο ότι τα 800 εκατ. εξ αυτών αφορούσαν πρόστιμα από την Εφορία.

Πρώτο βήμα η τεχνική αναβάθμιση του «Επικοινωνία 94FM»

Δημήτρης Ταβουλάρης

Ο κ. Ταβουλάρης, αφού ευχαρίστησε τη διοίκηση, αλλά και όλους τους πρώην συναδέλφους του, για την τιμή που του έκαναν με την επιλογή του για τη θέση του αντιπροέδρου του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Επικοινωνίας, παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν διαφώνησε έντονα με τις επιλογές της δημοτικής αρχής, αλλά απέρριψε τις αιχμές περί «συνδιαλλαγής», λέγοντας ότι αυτό θα επιβεβαιωθεί «και από την πορεία στο μέλλον».

Επίσης, ο κ. Ταβουλάρης τόνισε την αναγκαιότητα του εκσυγχρονισμού του δημοτικού ραδιοφώνου, αλλά και του «ανοίγματός» του, ώστε να καταστεί ραδιόφωνο των πολιτών-δημοτών του Ηρακλείου Αττικής.

Μαίρη Ιγγλέση

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση της νέας προέδρου του Δ.Σ., η οποία εξέφρασε τη χαρά της που θα συνεργασθεί με τον κ. Ταβουλάρη, λέγοντας ότι ο «Επικοινωνία 94FM» πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα του, συμφωνώντας με την άποψη που είχε διατυπωθεί νωρίτερα, ότι αποτελεί ένα «κόσμημα», που θα πρέπει πάση θυσία να διατηρηθεί. Επίσης και η ίδια δεσμεύτηκε ότι οι πρώτες κινήσεις θα αφορούν πρωτίστως την τεχνική αναβάθμιση του ραδιοφωνικού σταθμού, αλλά και την ενίσχυση του πολιτιστικού προφίλ του.

Τέλος, τον λόγο πήρε ο δήμαρχος που ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε κανενός είδους σύμπραξη της διοίκησης με τον κ. Ταβουλάρη, προσθέτοντας ότι είχε διαφωνήσει στο παρελθόν μαζί τους και ίσως διαφωνήσει και στο μέλλον, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το εάν μπορεί ή όχι να συμβάλλει στην αναβάθμιση του δημοτικού ραδιοφώνου. Εξάλλου, όπως τόνισε, «ο καθένας ας κρίνει αυτή τη συνύπαρξη στην πορεία». Έκλεισε δε την τοποθέτησή του δεσμευόμενος ότι η διοίκησή του θα είναι πάντα δίπλα στους εργαζόμενους του «94FM».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet