ΚΑΕ Κηφισιά: Παρουσίαση ομάδας και δεσμεύσεις για τη νέα σεζόν
Αθλητισμός

ΚΑΕ Κηφισιά: Παρουσίαση ομάδας και δεσμεύσεις για τη νέα σεζόν

Με μια πολύ όμορφη εκδήλωση, η ΚΑΕ Κηφισιά ΔΗΜΟΥΛΑΣ έκανε την παρουσίαση της ομάδας ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2014-15.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Γιώργος Βαγενάς, ο αντιπρόεδρος, Χάρης Ντιγριντάκης, ο προπονητής, Ηλίας Παπαθεοδώρου, ο Μιχάλης Κακιούζης εκ μέρους των αθλητών και ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Θωμάκος, αναφέρθηκαν στους στόχους και τις φιλοδοξίες για τη νέα χρονιά που ξεκινάει σε λίγες μέρες.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε μια ταινία μικρού μήκους με την ιστορία της Αθλητικής Ένωσης Νέας Κηφισιάς αυτά τα 20 χρόνια ζωής της και τη διαδρομή της, από τα ανοιχτά γήπεδα και τις τοπικές κατηγορίες μέχρι την παρουσία της στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ (το φιλμ με την ιστορία της Κηφισιάς θα βρίσκεται στη διάθεση όλων των ΜΜΕ για προβολή την Τρίτη).

Αναλυτικά οι δηλώσεις των παρευρισκομένων

Γιώργος Βαγενάς (Πρόεδρος ΚΑΕ Κηφισιά ΔΗΜΟΥΛΑΣ): Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας εδώ. Η Νέα Κηφισιά κλείνει 20 χρόνια ζωής και είναι ευχάριστο που η επέτειος βρίσκει την ανδρική ομάδα να βρίσκεται στην μεγαλύτερη κατηγορία. Θέλω να ευχαριστήσω όσους δούλεψαν σκληρά όλα αυτά τα χρόνια για να γίνει καλύτερη η ομάδα και να βρίσκεται στην Α1. Περισσότερο από όλους θέλω να ευχαριστήσω τον Παναγιώτη Λατσούδα.

Την περσινή σεζόν ήμασταν πρωτάρηδες στην Α1. Η κατάκτηση της 5ης θέσης έβαλε υψηλά τον πήχη για όλους μας, οπότε φέτος πρέπει να γίνει διπλή προσπάθεια. Ο μακροπρόθεσμος στόχος της ομάδας είναι να καθιερωθεί στην Α1 και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία. Για να μην παρεξηγηθώ, αυτό δεν σημαίνει ότι πάμε για πρωτάθλημα, αλλά αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας στην κατηγορία και να παλεύουμε σε κάθε ματς για το καλύτερο.

 Πέρσι μετά το τέλος της αναμέτρησης απέναντι στον Πανελευσινιακό, ένας δημοσιογράφος είχε πει ότι «Η Νέα Κηφισιά έχει μικρή φανέλα, αλλά έπαιζε σαν ομάδα με μεγάλη φανέλα». Αυτή είναι και η φιλοσοφία η δική μου. Η είσοδος μας στην οκτάδα του πρωταθλήματος θα είναι επιτυχία. Θέλουμε ο κόσμος να αγκαλιάσει την ομάδα, το έχει κάνει ήδη και αυτό φανερώνεται και από την κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας. Θέλουμε στο γήπεδο και τους δημότες, αλλά και τον επιχειρηματικό κόσμο της Κηφισιάς, που θα μπορεί να διαφημιστεί μέσα από την ομάδα.

Φέτος έγινε μια συντονισμένη προσπάθεια και από τους δύο δημάρχους τον απερχόμενο κ. Χιωτάκη και τον κ. Θωμάκο και τους ευχαριστούμε για αυτό, για να γίνουν αρκετές εργασίες στο Ζηρίνειο, του οποίου η χωρητικότητα αυξήθηκε στις 1.100 θέσεις. Αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα μας βοηθήσει, αλλά πρέπει να πω ότι η Νέα Κηφισιά δεν έχει το γήπεδο που θα μπορέσει να φιλοξενήσει όλα όσα ονειρευόμαστε να κάνουμε. Έχουμε στις ακαδημίες 350 παιδιά και φέτος αναγκαστήκαμε να μην δεχθούμε όλα τα παιδιά που ήρθαν. Κάποιες φορές οι προπονήσεις είτε ματαιώνονται είτε δεν γίνονται κάτω από καλές συνθήκες. Πρέπει να βρεθεί μια λύση με τις δημοτικές αρχές. Ένα γήπεδο που να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της Νέας Κηφισιάς και να είναι κατάλληλο και για ευρωπαϊκούς αγώνες, αν με το καλό έρθουν και τέτοιες επιτυχίες για την ομάδα.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο κ. Θωμάκο, τους σπόνσορες της ομάδας, τη NOVA και τον ΟΠΑΠ και να ευχηθώ να έχουμε μια καλή αγωνιστική σεζόν.

Γιώργος Θωμάκος (Δήμαρχος Κηφισιάς): Είμαι παλιός φίλαθλος της ομάδας της Κηφισιάς και έχω παρακολουθήσει όλη τη μαγική διαδρομή της από τις τοπικές κατηγορίες μέχρι την Α1. Τότε δηλαδή που μόνο στα ανομολόγητα όνειρα κάποιον από μας είχε σφηνωθεί η ιδέα ότι κάποια στιγμή θα καμαρώναμε την ομάδα στη μεγαλύτερη κατηγορία. Το πίστευε όμως ακράδαντα εκείνος που παρέλαβε την σκυτάλη από τους ιδρυτές του σωματείου της ΑΕΝΚ και ευεργέτησε την πόλη, όχι την ομάδα, αλλά την πόλη, ο Παναγιώτης Λατσούδας, με την οικογένεια του! Έβαλε τη σφραγίδα του στην αναγέννηση και την ανάπτυξη της ομάδας σε όλα τα επίπεδα.

Εκείνη την περίοδο ζήσαμε 4 ανόδους σε 6 χρόνια και η ομάδα άφηνε ένα ανεξίτηλο στίγμα όχι μόνο αγωνιστικό αλλά και ποιοτικό και ηθικό γιατί ένας αθλητικός σύλλογος πρέπει να παράγει και ήθος. Και πάντοτε ήταν υποδειγματική και στον τομέα αυτό η ΑΕΝΚ μας!

Πριν ένα χρόνο γυρίσαμε σελίδα, ένα καινούργιο κεφάλαιο ξεκίνησε με την επιτυχία της ομάδα να αγωνιστεί στην μεγάλη εθνική κατηγορία, εκπροσωπώντας και την πόλη μας αλλά και τα Βόρεια Προάστια της Αττικής!

Εκεί βρέθηκαν οι νέοι ευεργέτες! Η οικογένεια Δημουλά που πρέπει να τους ευχαριστήσουμε θερμά και ο νέος πρόεδρος μας ο Γιώργος Βαγενάς ο οποίος πριν αναλάβει πρόεδρος τον βλέπαμε στις κερκίδες αναμαλλιασμένο να φωνάζει και ξαφνικά τον είδαμε με κουστούμι και γραβάτα. Αυτή είναι η νέα εποχή, σφραγίστηκε με μια επιτυχή εμφάνιση από τον πρώτο χρόνο. Η ομάδα μας ενισχύθηκε σημαντικά εφέτος, σε συνδυασμό με το ανακαινισμένο Ζηρίνειο και την ευρύτερη κινητοποίηση που πρέπει να γίνει του κόσμου μας, πιστεύω ότι θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές αθλητικές και προσωπικές γιατί όχι, αφού ταυτιζόμαστε με την ομάδα!

Έχουμε το όραμα ως νέα διοίκηση να καταφέρουμε γιατί δεν είναι απλό, να τροποποιήσουμε σχέδια που υπάρχουν ήδη για δημιουργία αθλητικού κέντρου (κολυμβητήριο) στην Κάτω Κηφισιά, μετά από διαβούλευση μέσα από δημοκρατικό διάλογο, να τα αλλάξουμε τα σχέδια. Ζητάμε την συμπαράσταση των συλλόγων και πρέπει να πειστεί η Περιφέρεια να μπορέσουμε να κατασκευάσουμε εκεί ένα μεγάλο κλειστό γυμναστήριο αντάξιο των προσδοκιών όλων σας, που θα είναι και το σπίτι της ΑΕΝΚ και όχι μόνο βέβαια. Ελπίζουμε να το πετύχουμε!

Κλείνοντας θέλω να πωςότι θα αγοράσω και εγώ κάρτα διαρκείας και ανάλογα με τις δυνάμεις μας ο καθένας, γιατί κακά τα ψέματα όλοι περνάμε δύσκολα, πρέπει να βρεθούμε δίπλα στην ΑΕΝΚ, είτε με διαρκείας είτε χωρίς διαρκείας, να γεμίζουμε το Ζηρίνειο και τα νέα αποκτήματα της ομάδας και προϋπάρχοντες αθλητές εγγυώνται ένα πλούσιο θέαμα. Καλώ λοιπόν μέσω του Τύπου τον φίλαθλο κόσμο της Κηφισιάς να ανακαλύψει, γιατί δεν την έχουν ανακαλύψει την ΑΕΝΚ στον βαθμό που θα έπρεπε, να συρρεύσουν στο ανακαινισμένο Ζηρίνειο και να ενισχύσουν την ομάδα την αγωνιστική χρονιά που ξεκινάει. Θα είμαστε κοντά στην ομάδα όλο τον χρόνο!

Ηλίας Παπαθεοδώρου (προπονητής): Όταν με κάλεσε πριν από 8 χρόνια ο πρόεδρος Παναγιώτης Λατσούδας στο γραφείο του για να μου δώσει τις τύχες της ομάδας, για να πω την αλήθεια ποτέ δεν περίμενα ότι θα φτάναμε σε ένα τόσο υψηλό σημείο και τόσο γρήγορα. Νομίζω ότι ούτε ο ίδιος το είχε φανταστεί και ήταν στα πιο τρελά μας όνειρα η διαδρομή που έχει κάνει αυτή η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω να σας πω δυο λόγια για αυτή τη διαδρομή.

Αυτή η ομάδα θεωρώ ότι έχει ένα διαφορετικό προφίλ από τις υπόλοιπες ομάδες και ένα προφίλ που έπρεπε να συνδυάσει την αγάπη, το οικογενειακό κλίμα, την καλή διάθεση, με το αποτέλεσμα. Από την πρώτη στιγμή της παρουσίας μου στην ομάδα ο στόχος ήταν σαφής. Η ομάδα έπρεπε κάθε χρόνο να ανεβαίνει κατηγορία! Αυτό λοιπόν για να συμβεί έχουν χρειασθεί να συμμετέχουν πολλοί άνθρωποι, παράγοντες, προπονητές, φροντιστές, άνθρωποι έξω από την ομάδα, που δεν είχαν κάποιους τίτλους και φυσικά οι παίκτες! Έχουν περάσει πολλοί παίκτες από την ομάδα και η αλήθεια είναι πως κάθε χρόνο είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε πολύ καλούς αθλητές, παρά πολύ καλούς χαρακτήρες, παιδιά τα οποία είχαν πάρα πολύ μεγάλη ποιότητα, κίνητρο και φιλοδοξία για να πετύχουν τους στόχους τους. Σίγουρα το γεγονός ότι η ομάδα είχε οικονομική σταθερότητα μας έκανε το έργο ευκολότερο.

Η διαφορά όμως αυτής της ομάδας είναι αυτή που βλέπετε τώρα… Η ομάδα είχε στα 20 χρόνια δύο προπονητές, η ομάδα έχει τα τελευταία 15 χρόνια τον ίδιο αρχηγό, η ομάδα έχει αλλάξει δύο επικεφαλής, δύο προέδρους, έχει τον ίδιο φυσιοθεραπευτή από την Γ΄ Εθνική τον ίδιο γυμναστή από την Β΄ Εθνική. Την περιστοιχίζουν άνθρωποι που ήταν μαζί της από το ξεκίνημα και δεν έχει αφήσει να εισχωρήσουν άνθρωποι οι οποίοι, βλέποντας όλο αυτό το μεγαλείο που έχει πετύχει η ομάδα, θα μπορούσαν να της κάνουν κακό. Αυτό το πολύ καλό κλίμα, αυτή η αληθινή σχέση αγάπης που έχει η ομάδα και όλα τα στελέχη μεταξύ τους είναι το μεγαλύτερο μυστικό της επιτυχίας!

Θεωρώ ότι όλη αυτή η μεγάλη επιτυχία πρώτα απ΄ όλα έχω την αίσθηση ότι ανήκει στον κύριο Λατσούδα, ο οποίος πιστεύω ότι ήταν ο οραματιστής αυτής της ομάδας και ταυτόχρονα, όταν ο άνθρωπος αντιμετώπισε το πρόβλημα υγείας και έπρεπε να αποσυρθεί, αφού την είχε πάει στην Α1, παρέδωσε την ομάδα σε μια εξίσου σοβαρή και υπεύθυνη οικογένεια που αγαπούσε και αγαπάει την ομάδα και μαζί με τη συμβολή δύο τριών ανθρώπων και κυρίως του κυρίου Ντιγριντάκη, τρέχουν την ομάδα στην Α1 και κρατάμε ακριβώς την ίδια φιλοσοφία.

Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι που ανήκουμε σε αυτή την ομάδα, που έχουμε πετύχει αυτά τα πράγματα, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε φτάσει στο τέλος. Η ομάδα έχει στόχους, φιλοδοξίες, κίνητρο, έχει ανθρώπους με ιδέες και από τη στιγμή που υπάρχουν αυτά τα υλικά η ομάδα μπορεί να προχωρήσει παραπάνω. Χρειαζόμαστε τον κόσμο κοντά μας, χρειαζόμαστε καλύτερες εγκαταστάσεις και χρειαζόμαστε τη στήριξη όλων τον ανθρώπων της Κηφισιάς.

Θεωρώ ότι με τις προσθήκες που έχουν γίνει στην ομάδα και με τα παιδιά που ήταν και πέρσι στην ομάδα και την οδήγησαν στην 5η θέση, θα παρουσιάσουμε και πάλι ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Θέλουμε να μπούμε στην 8άδα, είναι ο βασικός μας στόχος και θα προσπαθήσουμε όλοι πάρα πολύ για να το πετύχουμε. Ακόμα και όταν τα πράγματα δεν θα μας πηγαίνουν καλά, εμείς θα είμαστε εδώ να προσπαθούμε γιατί ξέρουμε ότι υπάρχει στήριξη.

Μιχάλης Κακιούζης: «Έχω μάθει οι ομάδες που ήμουνα να πρωταγωνιστούν. Αυτή η ομάδα θέτει στόχους που κοιτούν την κορυφή. Θα μείνω σε αυτό που μας είχε πει ο κόουτς στην αρχή της χρονιάς, ότι το πρωτάθλημα για μας θα είναι η καλύτερη θέση από την περσινή χρονιά!

Όλοι στην ομάδα καταλαβαίνουμε πού είμαστε, ξέρουμε τις δυνατότητές μας, δεν πετάμε στα σύννεφα. Αυτό που θέλουμε είναι να αποδείξουμε ότι η περσινή πορεία δεν ήταν πυροτέχνημα. Να μιλάνε όλοι για τη Νέα Κηφισιά.

Όλες οι ομάδες, από όσο ξέρω και ακούω, έχουν πρότυπο την ΑΕΝΚ. Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν σε όσους βρίσκονται δίπλα και βοηθάνε την ομάδα. Εμείς θα δώσουμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο, μιας και η διοίκηση μας παρέχει ό,τι μπορεί να έχει φανταστεί ένας επαγγελματίας αθλητής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet