Παρέμεινε 5η η ΑΕΝΚ
Αθλητισμός

Παρέμεινε 5η η ΑΕΝΚ

Ο Κολοσσός Ρόδου δεν στάθηκε εμπόδιο στην ΑΕΝΚ η οποία επικράτησε σχετικά εύκολα με 80-74 στο Ζηρίνειο και παρέμεινε στην 5η θέση της βαθμολογίας, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο τον 4ο ΠΑΟΚ.

Η ομάδα της Νέας Κηφισιάς αγωνίστηκε χωρίς τον Τόνι Κρόκερ, αλλά στο ξεκίνημα της αναμέτρηση “αχίλλειος πτέρνα”  ήταν η άμυνά της. Για τον λόγο αυτό και παρά το γεγονός ότι στο πρώτο δεκάλεπτο πέτυχε 21 πόντους, δεν είχε πάρει διαφορά ασφαλείας, καθώς δέχτηκε 19.

Στην δεύτερη περίοδο όμως εμφανίστηκε το γνωστό πρόσωπο της ΑΕΝΚ, η οποία με την σκληρή της άμυνα βρήκε λύσεις και στην επίθεση και έφτασε να «κλείσει» το ημίχρονο στο +9.

Ο Κολοσσός, ο οποίος… καιγόταν για τη νίκη, μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στα μέσα της τρίτης περιόδου μείωσε μέχρι και στους 3 πόντους, αλλά ένα σερί που «έτρεξαν» οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου τους έφερε στο +11.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Ροδίτες γνώρισαν ότι έπρεπε να τα παίξουν όλα για όλα και κατάφεραν να μειώσουν ακόμα και στους 4 πόντους, περίπου πέντε λεπτά πριν από το φινάλε.

Η ΑΕΝΚ ωστόσο, διαθέτοντας παίκτες με μεγάλη εμπειρία, κατόρθωνε να κρατάει μία διαφορά ασφαλείας και έφτασε έτσι στη νίκη με 80-74.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Ψαθάς και Γκάρετ, ενώ πολύτιμες βοήθειες έδωσαν και οι Κακιούζης και Αντεγκμπόγιε.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 47-38, 63-54, 80-74

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet