Σύγχρονο γήπεδο μπάσκετ χωρητικότητας 2.000 θέσεων ζητεί η ΑΕΝΚ
Αθλητισμός

Σύγχρονο γήπεδο μπάσκετ χωρητικότητας 2.000 θέσεων ζητεί η ΑΕΝΚ

Την κατασκευή σύγχρονου γηπέδου μπάσκετ χωρητικότητας 2.000 θέσεων στον Δήμο Κηφισιάς ζητεί η Αθλητική Ένωση Νέας Κηφισιάς (ΑΕΝΚ) προκειμένου να μπορούν παιδιά και αθλητές να προπονούνται και να προωθηθεί το άθλημα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

Δριμύ κατηγορώ της ΚΑΕ Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ

Την έντονη ενόχλησή της για την απουσία σύγχρονου γηπέδου μπάσκετ άνω των 2.000 θέσεων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κηφισιάς εκφράζει η ΚΑΕ Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ (ΑΕΝΚ).

Είναι εύκολα κατανοητό ότι τα τμήματα υποδομών της ομάδας μας λόγω των πρόσφατων επιτυχιών της στα σαλόνια της Α1, αποτελούν κύτταρο ανάπτυξης του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης στα Βόρεια Προάστια. Μέσω της παρούσης επιστολής αποκαλύπτουμε και καταγγέλλουμε ότι τη φετινή σεζόν περισσότερα από 110 παιδιά δεν κατέστη δυνατό να απορροφηθούν από την ομάδα, λόγω της έλλειψης χώρων άθλησης. Ταυτόχρονα τα 320 παιδιά που αθλούνται στα τμήματα του ερασιτέχνη έρχονται αντιμέτωπα με ένα κυκεώνα προβλημάτων.  Αναγκάζονται να διεξάγουν τις μισές προπονήσεις της εβδομάδας σε ανοικτά γήπεδα χωρίς ταρτάν, αντιμετωπίζοντας, αφενός τα καιρικά φαινόμενα (χάνοντας τις μισές προπονήσεις) και αφετέρου τον κίνδυνο τραυματισμών. Αλήθεια πως θα αναδείξουμε νέους αθλητές οι οποίοι ειρήσθω εν παρόδω θα στελεχώσουν την ανδρική ομάδα και τις Εθνικές Ομάδες της χώρας υπό αυτές τις τριτοκοσμικές συνθήκες;

Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η πολιτεία, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αλλά και ο Δήμος Κηφισιάς, προτιμά τα να βλέπει τα παιδιά μας να «εξασκούνται» εκόντες άκοντες στα καφέ και στα μπαρ της ευρύτερης περιοχής, από το να ακολουθούν το άθλημα που αγαπούν. 

Σε μια χρονική στιγμή όπου το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, το οποίο όχι άδικα έχει χαρακτηρισθεί ως το ομαδικό άθλημα του Έλληνα -βάσει των παγκόσμιων τίτλων και της απήχησης στο ευρύτερο κοινό- που προβάλλει όσο κανένα άλλο την Κηφισιά, οι αθλητικές υποδομές προσιδιάζουν με αυτές υποανάπτυκτων χωρών.

Είναι κοινός τόπος ότι το μικρό Ζηρίνειο «φυλακίζει» τα όνειρα της ομάδας μας προκειμένου αυτή να αγωνιστεί στα σαλόνια της Ευρώπης, αλλά και να συγκεντρώσει έσοδα τα οποία δύναται να καταστήσουν βιώσιμη τη λειτουργία της. Δεν είναι τυχαίο ότι η ΚΑΕ Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ είναι για δεύτερη χρονιά ουραγός σε εισιτήρια στην BASKET LEΑGUE. Πρόκειται για θέση που δεν συνάδει με την πορεία της στο Πρωτάθλημα, λόγω της συνεχούς οικονομικής αιμορραγίας των διοικούντων της, σε χαλεπούς οικονομικά καιρούς.

Επ εσχάτων διείδαμε ότι οι φορείς της πολιτείας αντιλαμβάνονται το πρόβλημα τις ομάδας μας. Άλλωστε υπάρχουν χώροι και εγκεκριμένα κονδύλια που μπορούν να δώσουν πνοή στον αθλητισμό της ευρύτερης περιοχής και όχι σε φαραωνικού τύπου έργα που θυσιάζονται στον βωμό των εργολάβων.

Η ΚΑΕ Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ ζητεί άμεσα από την πολιτεία την κατασκευή γηπέδου τουλάχιστον 2.000 θέσεων ούτως ώστε. να «ικανοποιήσει» τόσο την ανάγκη άθλησης εκατοντάδων παιδιών που αγαπούν το μπάσκετ, όσο και τις φιλοδοξίες της αναφορικά με τη δημιουργία ενός πυρήνα νέων αθλητών του μπάσκετ για τα Βόρεια Προάστια και ειδικότερα την Κηφισιά. Είναι καιρός να πρυτανεύσει η λογική και να στηριχθεί ο αθλητισμός.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet