Αλλαγές στην υπηρεσία Καθαριότητας στον Δήμο Κηφισιάς
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Αλλαγές στην υπηρεσία Καθαριότητας στον Δήμο Κηφισιάς

Σε τροποποιήσεις στη λειτουργία των υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς, στο πλαίσιο των γενικών μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωονοϊού και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του, προχωρά η διεύθυνση Καθαριότητας.

Οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για την αποκομιδή των απορριμμάτων και την τακτικότερη απολύμανση των κάδων, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η οποία προσθέτει ότι τις επόμενες ημέρες το προσωπικό θα είναι μειωμένο, λόγω των ειδικών γονεϊκών αδειών και των προληπτικών μέτρων αποχής από την εργασία, που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία.

Στο πλαίσιο αυτό οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι:

1. Η αποκομιδή απορριμμάτων γίνεται κανονικά.
2. Η αποκομιδή κηπαίων διεξάγεται μόνο με ραντεβού κυρίως μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής https://kipaia.kifissia.gr και των τηλεφωνικών γραμμών 213 2007272 και 210 6200145. Πρώτα κλείνουμε το ραντεβού και μετά αποθέτουμε τα κηπαία σε θέση στάθμευσης οχήματος επί του οδοστρώματος.
3. Απαγορεύεται η απόρριψη ογκωδών αντικειμένων (καναπέδες, τραπέζια, στρώματα κ.ά.). Στους παραβάτες θα επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα.

Οι πολίτες, επίσης, πρέπει να φροντίζουν:

1. Να ανοίγουν τους κάδους με το πόδι κι αν ο μηχανισμός δεν λειτουργεί, να ειδοποιούν για τη βλάβη μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής http://www.kifissia.gr/kif/gdimoti/. Εάν κάποιοι ανοίγουν τους κάδους με τα χέρια να φορούν γάντια.
2. Να κλείνουν καλά τις σακούλες των απορριμμάτων και να τις πετούν μέσα στους κάδους και όχι έξω από αυτούς.

«Οι εργαζόμενοι της διεύθυνσης Καθαριότητας δίνουν καθημερινά τη μάχη. Ας διευκολύνουμε όλοι μας την εργασία τους ιδιαίτερα τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Η καθαριότητα απαιτεί τη στενή συνεργασία των πολιτών με τις δημοτικές υπηρεσίες» καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet