«Ανταλλαγή καλών πρακτικών» στο Κέντρο Πρόληψης «Προνόη»
Κοινωνία

«Ανταλλαγή καλών πρακτικών» στο Κέντρο Πρόληψης «Προνόη»

Στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις επιμόρφωσης στο πλαίσιο της «ανταλλαγής καλών πρακτικών» στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Εποπτείας του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) από την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Προνόη».

Ειδικότερα, στις 29 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε επιμόρφωση στο πρότυπο πρόγραμμα με τίτλο «ΟΔΗΓΟΣ  ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΛΚΟΟΛ», με σκοπό την πρόληψη της χρήσης αλκοόλ σε έφηβους μαθητές και την εκπαίδευσή τους σε δεξιότητες αντίστασης στην πίεση των συνομηλίκων τους  σε καταστάσεις μέθης. Συντονίστρια της επιμόρφωσης ήταν η κ. Βασιλική Αλεξάκη, κοινωνική λειτουργός – ψυχοθεραπεύτρια.

Στις 30 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε επιμόρφωση στο καινοτόμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την πρόληψη των εξαρτήσεων και των συμπεριφορών υψηλού κινδύνου στον εφηβικό πληθυσμό, με τίτλο «BOYS AND GIRLS PLUS». Συντονίστριες της επιμόρφωσης ήταν η κ. Σωτηρία Μακαρώνη, ψυχολόγος Υγείας, MSc-ψυχοθεραπεύτρια – επιστημονικά υπεύθυνη και η κ. Βασιλική Αλεξάκη, κοινωνική λειτουργός – ψυχοθεραπεύτρια.

Στις επιμορφώσεις συμμετείχαν συνολικά 32 άτομα, με τις εξής ειδικότητες: στελέχη πρόληψης των Κέντρων  Πρόληψης, υπεύθυνοι Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων, υπεύθυνοι Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, στελέχη του Τμήματος Εφαρμογών Πρόληψης και Σχεδιασμού Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ.

Τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του Κ.Π «Προνόη» μοιράστηκαν την επιστημονική εμπειρία τους για τον σχεδιασμό, την εφαρμογή, την αποτελεσματικότητα και την αξιολόγηση των παραπάνω προγραμμάτων στον εφηβικό πληθυσμό, ενώ δεν παρέλειψαν να εμπιστευτούν τα εργαλεία τους, παραδίδοντάς τα με εμπιστοσύνη στους συναδέλφους τους, πολλαπλασιάζοντας κατά αυτό τον τρόπο το έργο της πρόληψης.

Οι συμμετέχοντες στην επιμόρφωση επεσήμαναν για την επιστημονική ομάδα του Κ.Π «Προνόη» την αφοσίωσή της, το μεράκι της και την υψηλή επιστημονική της κατάρτιση και την ευχαρίστησαν που μοιράστηκε μαζί τους επιστημονικά τεκμηριωμένα και ελκυστικά για τους εφήβους, προγράμματα.

Η πρόεδρος του Κ.Π «Προνόη», Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη, καθηγήτρια Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών και τα μέλη του Δ.Σ ευχαριστούν το Κέντρο Εκπαίδευσης και Εποπτείας του ΟΚΑΝΑ για την πρόσκληση και δεσμεύονται ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την επιστημονική ομάδα τους, με το ίδιο και ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, για να συνεχίσει να παράγει αξιόλογο επιστημονικό έργο.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κ.Π «Προνόη» μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210 8082673 και να πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα www.pronoi.org.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet