Από 10/5 επανέρχονται τα ραντεβού για αποκομιδή κηπαίων στον Δήμο Κηφισιάς
Print Friendly, PDF & Email
Κηφισιά

Από 10/5 επανέρχονται τα ραντεβού για αποκομιδή κηπαίων στον Δήμο Κηφισιάς

Οι πολίτες της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης έχουν τη δυνατότητα είτε να ενημερώσουν και να κλείσουν ραντεβού με την υπηρεσία με την κλασική οδό, δηλαδή τηλεφωνικά, είτε με λίγα κλικ από τον υπολογιστή ή το κινητό τους, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Ακολουθούν σχετικές οδηγίες από τη διοίκηση του Δήμου:

Πρώτα κλείνουμε το ραντεβού και μετά αποθέτουμε τα κηπαία σε θέση στάθμευσης οχήματος επί του οδοστρώματος.

Ηλεκτρονικό ραντεβού

Για να υποβάλετε ηλεκτρονικά ραντεβού για την αποκομιδή κηπαίων και ογκωδών χρησιμοποιείται την εφαρμογή «kipaia.kifissia.gr».

Τηλεφωνικό ραντεβού

Οι πολίτες πάντα έχουν και τη δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας για ραντεβού, με την αρμόδια υπηρεσία και το γραφείο Δημότη στους τηλ. αριθμούς επικοινωνίας: 210 6200145 και 213 2007272.

Οδηγίες για κηπαία

Για την ευκολότερη αποκομιδή των κηπαίων οι δημότες παρακαλούνται να ακολουθούν τις εξής πρακτικές:

  • Χρήση δεμένης σακούλας για κλαριά, γκαζόν, φύλλα, ξερά άνθη, υπόλοιπα κοπής δέντρων και θάμνων. Η σακούλα τοποθετείται δίπλα στους κάδους απορριμμάτων.
  • Τα μεγάλα κλαδιά τοποθετούνται συσκευασμένα σε ελαφρά δέματα, δεμένα με ανθεκτικό σκοινί ή σύρμα σε θέση στάθμευσης οχήματος επί του οδοστρώματος, μπροστά στην οικία στην οποία ανήκουν τα κηπαία.
  • Απαγορεύεται η τοποθέτηση τους σε πεζοδρόμια, καθώς υπάρχει περίπτωση ζημιάς κατά την αποκομιδή τους για την οποία ο Δήμος Κηφισιάς δεν θα φέρει καμία ευθύνη.

Χρήσιμες οδηγίες

Οι πολίτες καλούνται να ακολουθήσουν τις εξής πρακτικές:

  • Να μην προβαίνουν σε απόρριψη σκουπιδιών (οικιακών, ογκωδών, πρασίνων, ανακυκλώσιμων κ.λπ.) έξω από ξένες ιδιοκτησίες, οικόπεδα, ελεύθερους χώρους κ.λπ.
  • Δεν επιτρέπεται η απόρριψη κλαδεμάτων και άλλων προϊόντων από κηπευτικές εργασίες εντός των κάδων των οικιακών απορριμμάτων.
  • Σε περίπτωση που οι δημότες παρατηρήσουν παράνομη απόθεση, να ενημερώνουν την αρμόδια υπηρεσία.

Οι εργαζόμενοι της διεύθυνσης Καθαριότητας δίνουν καθημερινά μάχη. Ας διευκολύνουμε όλοι μας την εργασία τους σε έναν Δήμο που το πράσινο κυριαρχεί και με μεγάλους ιδιωτικούς κήπους. Είναι δείγμα πολιτισμού η ευταξία και η καθαριότητα και απαιτείται η στενή συνεργασία των πολιτών με τις δημοτικές υπηρεσίες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet