Βράβευση του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Κηφισιάς
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Βράβευση του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς ήταν ανάμεσα στους Δήμους που βραβεύτηκαν από το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 κατά τη διάρκεια του 15ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Δικτύου.

Ο Δήμος βραβεύθηκε για την αρτιότητα του ΚΕΠ Υγείας Κηφισιάς και το βραβείο παρέλαβε ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος.

Όπως τονίζει η διοίκηση του Δήμου, η διάκριση αυτή αποτελεί μια επιβεβαίωση της δουλειάς που γίνεται στον Δήμο Κηφισιάς για την υγεία των πολιτών.

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Κηφισιάς λειτουργεί από τον Μάιο του 2017 και πραγματοποιεί συνεχείς ενημερωτικές εκδηλώσεις σε θέματα πρόληψης καθώς και προληπτικούς ελέγχους σε διάφορα νοσήματα. Οι  ενδιαφερόμενοι πολίτες για προληπτικό έλεγχο μπορούν να επικοινωνούν με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου στο τηλ. 213 2007642 από Δευτέρα έως Παρασκευή ή να επισκέπτονται τα γραφεία του ΚΕΠ Υγείας.

Δράσεις που έχει πραγματοποιήσει το ΚΕΠ Υγείας:

  • Μέτρηση οστικής πυκνότητας για την πρόληψη της οστεοπόρωσης.
  • Σπιρομετρηση για τον έλεγχο λειτουργίας των πνευμόνων.
  • Μαστογραφίες για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.
  • Έλεγχος των σπίλων για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος.
  • Προληπτικός έλεγχος της κατάθλιψης.
  • Σεμινάρια πρώτων βοηθειών.
  • Προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο παχέως εντέρου  και καρκίνου του προστάτη.
  • Τεστ Παπανικολάου για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου και της μήτρας.
  • Ενημερωτικές Ημερίδες.

Ο Δήμος Κηφισιάς στο πλαίσιο της αναβάθμισης της επικοινωνίας με τους δημότες, από το ΚΕΠ Υγείας προχωρά στην εφαρμογή του συστήματος  άμεσης ενημέρωσης μέσω γραπτών μηνυμάτων (sms), σε πολίτες που ενδιαφέρονται να λαμβάνουν σχετική ενημέρωση.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Κηφισιάς συμμετείχε στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με τίτλο «Κανείς δεν μένει πίσω» όπου αναπτύχθηκαν οι έξι πυλώνες της Πολιτικής των Υγιών Πόλεων που είναι: Άνθρωποι, Τόπος, Ευημερία, Ειρήνη, Συμμετοχή και Πλανήτης. Παράλληλα στο επίκεντρο του συνεδρίου τέθηκαν ζητήματα, όπως η προτεραιότητα στους ανθρώπους και η διασφάλιση της πρόσβασης όλων σε κοινά αγαθά και υπηρεσίες, η λήψη προοδευτικών μέτρων κοινωνικής προόδου και επενδύσεις στην κυκλική οικονομία.

Στην ομάδα εργασίας που ανέπτυξε τον πυλώνα «Ευημερία» συμμετείχαν η κ. Ασημίνα Σωτηροπούλου, επισκέπτρια Υγείας, υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Κηφισιάς, η κ. Σταυρούλα Κοφινά, κοινωνική λειτουργός στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας, η κ. Κατερίνα Πλάκα, κοινωνική λειτουργός στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, ο κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης, πρώην δήμαρχος Διδυμοτείχου και συντονίστρια της ομάδας ήταν η κ. Μαίρη Καραμπέτσου, εργοθεραπεύτρια, διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Κέντρο Πρόληψης (ΚΕΠ) Υγείας Δήμου Κηφισιάς: Αθανασίου Διάκου 31, Νέα Ερυθραία, τηλ. 213 2007642.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet