Για τη «μηδενική ανοχή στην έμφυλη βία» συζήτησαν στην Κηφισιά
Κοινωνία

Για τη «μηδενική ανοχή στην έμφυλη βία» συζήτησαν στην Κηφισιά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 η εκδήλωση με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών που συνδιοργάνωσαν η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Κηφισιάς (ΔΕΠΙΣ) και η Ελληνική Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών (EWL) με θέμα: «Μηδενική Ανοχή στην Έμφυλη Βία. Συζητώντας με την Κοινωνία των Πολιτών», με συντονισμό της Μίκας Ιωαννίδου, δικηγόρου, επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών και μέλους της ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό από τον δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο, ο οποίος ανέφερε ότι «ο Δήμος Κηφισιάς, ως ένας κοινωνικός οργανισμός στο πλαίσιο της πολυσύνθετης λειτουργίας του, και μέσω των εργασιών της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών και του Κέντρου Κοινότητας, είναι δίπλα σε κάθε περιστατικό βίας κατά των γυναικών, η διαχείριση των οποίων έχει γίνει μία σταθερά για τον Δήμο μας». Τόνισε δε τη σπουδαιότητα της πρόληψης και της προβολής υγιών προτύπων μέσα από το θεσμό της οικογένειας.

Η δημοτική σύμβουλος Αγγελική Παπάζογλου, πρόεδρος ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς και μέλος της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ αναφέρθηκε στο φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών που βρίσκεται εδώ όλες τις ημέρες του χρόνου, απλώνεται σαν μία σκιώδης πανδημία, θίγει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των γυναικών, την ίδια την υπόστασή τους και σε ακραίες περιπτώσεις τις πλήττει θανάσιμα. Οι Δήμοι καλούνται να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στον παγκόσμιο αγώνα για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών ως ο εγγύτερος στον πολίτη θεσμός.

Η Καλυψώ Γούλα, γενική γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, χαιρέτισε επίσης την εκδήλωση, αναφερόμενη στην στήριξη της πολιτείας στις γυναίκες-θύματα βίας μέσω του πλαισίου των δομών, κέντρων φιλοξενίας, και γραμμή στήριξης 15900 και του νέου εργαλείου panic button.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet