Μάζεμα ελιάς, μια συμβολική κοινωνική δράση του Δήμου Κηφισιάς
Κοινωνία

Μάζεμα ελιάς, μια συμβολική κοινωνική δράση του Δήμου Κηφισιάς

Εθελοντικό μάζεμα ελιάς σε κοινόχρηστους χώρους διοργάνωσε την Κυριακή 2 Νοεμβρίου ο Δήμος Κηφισιάς σε συνεργασία με την εταιρεία COCO-MAT, με σκοπό την ενίσχυση συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, μέσω των κοινωνικών δομών του Δήμου.

Μάζεμα ελιάς στον Δήμο ΚηφισιάςΤο μάζεμα της ελιάς από εθελοντές και μικρά παιδιά ήταν μία συμβολική κοινωνική δράση η οποία πραγματοποιήθηκε σε δημοτικό ακίνητο και συγκεκριμένα επί της οδού Ανθέων. Παράλληλα με τη συγκομιδή του ελαιοκάρπου γινόταν και το κλάδεμα. Ειδικό συνεργείο φρόντισε τα δέντρα προκειμένου του χρόνου οι καρποί να είναι περισσότεροι. Οι ελιές μεταφέρθηκαν σε λιοτρίβι όπου πολτοποιήθηκαν και παράχθηκε το λάδι.

Επιδίωξη επίσης της προσπάθειας αυτής, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ήταν και η γνωριμία των παιδιών με τη φύση, η διαμόρφωση οικολογικής και περιβαλλοντολογικής συνείδησης αλλά και η παρουσίαση ενός πιο παραδοσιακού τρόπου ζωής.

Στη δράση συμμετείχε και ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος ευχαρίστησε την εταιρεία COCO-MAT για τη συνεργασία της και απένειμε τιμητική πλακέτα στον ιδρυτή της Νικήτα Μαρκόπουλο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου «Η ανταπόκριση που υπήρξε στη δράση μας δίνει την αφετηρία για νέες προσπάθειες και συλλογικές δράσεις».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet