Προληπτικά τεστ για κορωνοϊό σε εργαζόμενους του Δήμου Κηφισιάς από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Προληπτικά τεστ για κορωνοϊό σε εργαζόμενους του Δήμου Κηφισιάς από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ

Την Παρασκευή 8/5 τα αρμόδια κλιμάκια του ΕΟΔΥ επισκέφθηκαν τον Δήμο μας, μετά από αίτημα του δημάρχου Κηφισιάς, Γιώργου Θωμάκου. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν προληπτικά τεστ για τον κορωνοϊό σε ευπαθείς ομάδες και εργαζομένους του Δήμου, οι οποίοι εκτίθενται περισσότερο σε επαφή με το κοινό. 

Το πρόγραμμα μοριακών ελέγχων πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Β. Γκατζόπουλος» του δημαρχείου Κηφισιάς, όπου ελέγχθηκαν 139 άτομα. Μεταξύ αυτών, εκπαιδευτικοί και σχολικοί καθαριστές και καθαρίστριες του Δήμου, εν όψει της λειτουργίας της Γ’ Λυκείου, τη Δευτέρα.

Επίσης, εξετάστηκαν υπάλληλοι του Δήμου που εργάζονται στις κοινωνικές δομές και την Καθαριότητα, την Πολιτική Προστασία, τη Δημοτική Αστυνομία, αλλά και μέλη των ΚΑΠΗ. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των ελέγχων ήταν προκαθορισμένος από τον ΕΟΔΥ.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς ευχαρίστησε τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, για την αποστολή του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στον Δήμο και επανέλαβε τις διευκρινήσεις της Πολιτείας ότι δεν υπάρχει ανησυχία για κανέναν από τους Δήμους. Επεσήμανε, επίσης, ότι ο Δήμος βρίσκεται σε επαγρύπνηση και σε στενή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς. Προτίθεται, μάλιστα, να διεκδικήσει και την πραγματοποίηση νέου ελέγχου σε ευπαθείς ομάδες και εργαζόμενους.

Τέλος, ευχαρίστησε τόσο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που επισκέφθηκε τον Δήμο, όσο και την προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικού Σχεδιασμού και τους υπαλλήλους που συμμετείχαν στην οργάνωση της δράσης, με τη συνδρομή της Δημοτικής Υπηρεσίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet