Στην ιδιοκτησία του Δήμου Κηφισιάς η πλατεία Αδαμών
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Στην ιδιοκτησία του Δήμου Κηφισιάς η πλατεία Αδαμών

Μεγάλο βήμα για την ολοκλήρωση της πλατείας Αδαμών, συνολικής επιφάνειας 2.460τ.μ. επί των οδών Πελοποννήσου, Φυγαλείας και Ρούπελ είναι η συμβολαιογραφική πράξη για τη μεταβίβαση, προς τον Δήμο Κηφισιάς, των οικοπέδων που βρίσκονται στο Ο.Τ. 560 με πλήρη εξόφληση των πρώην ιδιοκτητών, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή.

«Με ευρηματικό τρόπο, ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, κατάφερε να δώσει λύση σε μια εκκρεμότητα 70 ετών στην περιοχή των Αδαμών, προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος πλατείας σε μια συνοικία, όπου αναπτύσσεται συνεχώς και διαμένουν χιλιάδες συμπολίτες μας», σημειώνει η διοίκηση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με την επιλογή της αγοραπωλησίας αποφεύχθηκε η διαδικασία των απαλλοτριώσεων, που θα ήταν πολύ χρονοβόρα, θα επιβάρυνε οικονομικά με εισφορές τους γειτονικούς ιδιοκτήτες και πιθανότατα θα ματαιωνόταν το έργο. Τη διαδικασία ολοκλήρωσε ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Κηφισιάς, Παντελής Παπανικολόπουλος, επισημαίνει η δημοτική αρχή.

«Οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων είχαν επιτρέψει εργασίες ανάπλασης του χώρου τα τελευταία χρόνια με παιδική χαρά, διαδρόμους, κιόσκια, καθιστικά και δημοτικό φωτισμό. Οι κάτοικοι απολαμβάνουν τον χώρο, ως χώρο συνάντησης και αναψυχής. Με νέα μελέτη θα κατασκευασθεί ο υπόλοιπος χώρος της πλατείας», καταλήγει η διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet