Συλλυπητήρια Δήμου Κηφισιάς για τον θάνατο της Νίκης Γουλανδρή
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συλλυπητήρια Δήμου Κηφισιάς για τον θάνατο της Νίκης Γουλανδρή

Ο Δήμος Κηφισιάς και ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια της ζωγράφου, συνιδρύτριας και προέδρου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Νίκης Γουλανδρή.

Στη συλλυπητήρια ανακοίνωση του Δήμου σημειώνεται:

Σημαντική η προσφορά της στον Δήμο Κηφισιάς όπου δημιούργησε το «Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας» και το «Ίδρυμα ΓΑΙΑ» για να ενημερώνονται και εκπαιδεύονται μικροί και μεγάλοι στο περιβάλλον και στην προστασία του.

Ήταν μία από τις πιο δημιουργικές γυναίκες στον τομέα του Πολιτισμού, της κοινωνικής δράσης και της περιβαλλοντικής ευαισθησίας, με πολλές διακρίσεις σε αναγνώριση του έργου της, από την Ακαδημία Αθηνών, τη Βρετανική Ακαδημία του Λινναίου, καθώς και τα Ηνωμένα Έθνη (μέλος του τιμητικού καταλόγου Η.Ε. «Global 500»). «Γυναίκα της Ευρώπης» για την πρωτοπόρα δράση της, κατ΄ επιλογή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το 1991. Διετέλεσε υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών με ιδιαίτερη αποστολή τη μέριμνα των 200.000 προσφύγων της Κύπρου, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, καθώς κι αντιπρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Ο Δήμος Κηφισιάς θα θεσπίσει ετήσιο βραβείο «Άγγελου και Νίκης Γουλανδρή» για δράσεις υπέρ του περιβάλλοντος.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους οικείους της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet