Το Κοιμητήριο Κηφισιάς στα Σημαντικά Κοιμητήρια στην Ευρώπη
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Το Κοιμητήριο Κηφισιάς στα Σημαντικά Κοιμητήρια στην Ευρώπη

Το Κοιμητήριο Κηφισιάς εντάχθηκε στα Σημαντικά Κοιμητήρια στην Ευρώπη (Association of Significant Cemeteries of Europe), στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της ΑSCE, που διεξήχθη την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017. Τον Δήμο Κηφισιάς εκπροσώπησαν ο αρχιτέκτων και δημοτικός σύμβουλος Πάνος Ραυτόπουλος και η υπεύθυνη για το Κοιμητήριο, πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς, Ρένα Πολίτη.

Το Συνέδριο ξεκίνησε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου, οι σύνεδροι θα ξεναγηθούν στην πόλη της Κηφισιάς και στο Κοιμητήριο. Μέρος των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στην Κηφισιά και συγκεκριμένα στην αίθουσα «Β. Γκατσόπουλος» του δημαρχείου (Διονύσου & Μυρσίνης).

Η ASCE λειτουργεί στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης και στους κόλπους της προβάλλονται 179 κοιμητήρια από 22 χώρες. Στη διαδρομή των σημαντικών κοιμητηρίων της Ευρώπης περιλαμβάνονται 65 κοιμητήρια από 20 χώρες, 105 διαδρομές με 927 σημεία.

Μεταξύ των σκοπών της Ένωσης είναι η ανάδειξη των κοιμητηρίων, της ιστορικής τους αξίας, η αποτύπωση της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Πέραν αυτών, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σχετικά με τη διαχείριση των κοιμητηρίων και την αξιοποίηση των νέων ψηφιακών τεχνολογιών για την καταγραφή των μνημείων και τη συντήρηση και την ανάδειξή τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet