260 μαθητές φιλοξενούνται στον Καλοκαιρινό Παιδότοπο του Δήμου Κηφισιάς
Κοινωνία

260 μαθητές φιλοξενούνται στον Καλοκαιρινό Παιδότοπο του Δήμου Κηφισιάς

Σε ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον τα παιδιά του Δήμου Κηφισιάς συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Καλοκαιρινού Παιδότοπου του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα».

Ο Καλοκαιρινός Παιδότοπος φιλοξενεί 260 μαθητές και μαθήτριες από 5,5 έως και 12 ετών, σε 6 σχολεία του Δήμου, όπου έμπειρο προσωπικό -80 εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί διαφορών ειδικοτήτων- δίνει έμφαση σε βιωματικές δραστηριότητες και ομαδικά παιχνίδια με σκοπό την πνευματική και σωματική άσκηση των παιδιών.

Επίσης, τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας του ΕΟΔΥ, με διπλή καθαριότητα (12 εργαζόμενοι) και απολύμανση όλων των χώρων στα διαλείμματα, ενώ υπάρχουν αντισηπτικά στις αίθουσες και νοσηλεύτριες στα σχολεία τα οποία διαθέτουν αίθουσα για αναρρωτήριο.

Όπως ενημερώνει η «Κοινωνική Μέριμνα, φέτος είναι μειωμένος ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, μόλις 12 παιδιά τα οποία παρακολουθούν μαθήματα, όπως Μουσική, Γυμναστική, Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή κ.ά.

Στο πλαίσιο του Καλοκαιρινού Παιδότοπου» ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν δείξει οι μαθητές για το μάθημα της Κηπουρικής. Οι μικροί κηπουροί μαθαίνουν για τη σημασία του νερού, τις καλλιεργητικές πρακτικές, αλλά και για την ανακύκλωση των υλικών, ενώ σύντομα θα δημιουργήσουν τον δικό τους κήπο.

Λόγω της υγειονομικής κρίσης και με υπευθυνότητα κι αγάπη για τα παιδιά και τις οικογένειές τους φέτος δεν θα υπάρξει γιορτή για τη λήξη του προγράμματος. Όπως μας ενημερώνει η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα», Κατερίνα Καραλή, θα διεξαχθεί σε κάθε σχολείο ένας διαγωνισμός. Τα παιδιά θα  ακούσουν τα «Κύματα» του Στ. Σπανουδάκη και θα εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους ζωγραφίζοντας ή γράφοντας ένα κείμενο. Κατόπιν αυτών, θα βραβευθούν μία ζωγραφιά κι ένα κείμενο σε κάθε σχολείο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet