758.000 ευρώ θα πάρει από το «Αντ. Τρίτσης» ο Δήμος Κηφισιάς για τη συντήρηση των σχολείων του
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

758.000 ευρώ θα πάρει από το «Αντ. Τρίτσης» ο Δήμος Κηφισιάς για τη συντήρηση των σχολείων του

Σημαντική ενίσχυση στην προσπάθεια συντήρησης των σχολείων του εξασφάλισε ο Δήμος Κηφισιάς, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε την ένταξη του έργου με τίτλο «Επισκευές – Συντηρήσεις σχολικών κτηρίων 2019» και «Συντηρήσεις σχολικών κτηρίων 2020» στον άξονα προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός», του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, με αυτήν την απόφαση δίνεται στον Δήμο η δυνατότητα να προχωρήσει σε περαιτέρω σημαντικές εργασίες στις κτηριακές υποδομές των σχολείων. Ενδεικτικά θα πραγματοποιηθούν εργασίες που αφορούν σε επιδιορθώσεις δαπέδων, επισκευές, μονώσεις οροφών, εσωτερικούς- εξωτερικούς ελαιοχρωματισμούς, αντικατάσταση ειδών υγιεινής, αντικατάσταση κουφωμάτων, έλεγχος ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, επισκευές κτιριακού κελύφους κ.λπ.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η ένταξη σχολείων του Δήμου Κηφισιάς στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, ύψους 757.916,64 ευρώ, μας δίνει τη δυνατότητα βελτίωσης της καθημερινότητας των παιδιών που φοιτούν σε σχολεία του Δήμου μας. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε για την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου χρηματοδοτικού εργαλείου και πόρου με σκοπό την υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων που έχει ανάγκη ο Δήμος μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους, τα στελέχη του Τμήματος Σχεδιασμού Χρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, καθώς και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Τεχνικών Υπηρεσιών, Αλέξιο Μακρή, που εργάζονται συστηματικά και με πρόγραμμα για να πετύχουμε ακόμα πιο υψηλούς σκοπούς».

Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ του κύριου του έργου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του υπουργείου Εσωτερικών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet