Δύο βραβεία για το 8ο Δημοτικό Κηφισιάς στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Δύο βραβεία για το 8ο Δημοτικό Κηφισιάς στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού

Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς και οι μαθητές-τριές του αγαπούν πολύ τα παραμύθια! Για τρίτη συνεχή χρονιά κατακτούν βραβεία στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Το φετινό θέμα ήταν «Η μελωδία της ελπίδας».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι μαθητές εργάστηκαν ομαδικά στο πλαίσιο του εγκεκριμένου πολιτιστικού προγράμματος της ΔΠΕ Β’ Αθήνας, με τίτλο «Παραμυθοπεριπέτειες», στην ώρα της Ευέλικτης Ζώνης και δημιούργησαν το παραμύθι τους, αλλά και την εικονογράφηση μαζί με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό Βάσια Χασιώτη.

Το τμήμα Β1 κατέκτησε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία Α’ και Β’ Δημοτικού. Το παραμύθι τους ονομάζεται «Η μελωδία της ελπίδας. Ο Άλλος». Το τμήμα Δ2 κατέκτησε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία Γ’ και Δ’ Δημοτικού. Το παραμύθι τους ονομάζεται «Η μελωδία της ελπίδας. Η χρυσή φλογέρα».

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν η δασκάλα του Β1, Ελπίδα Γιαννάκου, η δασκάλα του Δ2, Κατερίνα Πρωτόπαππα και η διευθύντρια του 8ου Δημοτικού Κηφισιάς, Μένια Μαυράκη.

Ο Δήμος Κηφισιάς και ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος συγχαίρουν τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για τις διακρίσεις τους.

Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Συγγραφής Παραμυθιού διοργανώνεται από τη ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης διά του διευθυντή της δρ. Αθανασίου Φροσύνη και σε συνεργασία με τις διευθύντριες δρ. Βιργινία Αρβανιτίδου και Κυριακή Μιζαμίδου.

Το απαιτητικό έργο της αξιολόγησης των υποβληθέντων κειμένων με διαδικασίες ανώνυμης κρίσης υλοποιεί επιτροπή που στελεχώνουν συγγραφείς, αφηγητές παραμυθιών, φιλόλογοι και συντονιστές εκπαιδευτικού έργου, επισημαίνει η διοίκηση.

Η παρουσίαση των διακριθέντων παραμυθιών και η απονομή των επαίνων θα πραγματοποιηθούν σε ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στην αρχή του επόμενου σχολικού έτους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet