«Καθημερινά γλωσσικά σφάλματα από επίσημα χείλη» ομιλία στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Κηφισιάς
Πολιτισμός

«Καθημερινά γλωσσικά σφάλματα από επίσημα χείλη» ομιλία στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Κηφισιάς

Ο Ανδρέας Χ. Μωρίκης, φιλόλογος, παρουσιάζει στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Κηφισιάς το θέμα «Καθημερινά γλωσσικά σφάλματα από επίσημα χείλη», όπως ενημερώνει η υπεύθυνη της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης Δήμου Κηφισιάς, Μαρία-Χριστίνα Τσιάμα.

Λίγα λόγια από τον ίδιο για το θέμα

«Στον λόγο μας, ιδιωτικό και δημόσιο, άλλοτε από απροσεξία και άλλοτε από άγνοια διαπράττουμε γλωσσικά λάθη: λεξιλογικά, γραμματικά, συντακτικά. Πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές και δημοσιογράφοι πρωταγωνιστούν καθημερινά με τα γλωσσικά λάθη τους στις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εμφανίσεις τους, και έτσι υποτιμούν τη γλώσσα μας ως κορυφαία εθνική πολιτισμική αξία. Στη σημερινή παρουσίαση, θα αναφέρω ορισμένα από τα λάθη αυτά, με την ελπίδα ότι μετά από μια πρώτη εύλογη αντίδρασή μας για το ευτράπελο του πράγματος θα αντιδράσουμε σοβαρά και καθένας μας κατά τις δυνάμεις του θα κάνει αυτό που μπορεί, από αυτό που πιστεύει ότι πρέπει να κάνει».

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Κηφισιάς υπενθυμίζει στο κοινό την προηγούμενη βιντεοσκοπημένη ομιλία του κ. Μωρίκη «ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΗ “ΦΟΝΙΣΣΑ” ΤΟΥ ΑΛ. ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet