Νέα Ερυθραία: Παρουσίαση βιβλίου στις 27/9 για τη ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια
Πολιτισμός

Νέα Ερυθραία: Παρουσίαση βιβλίου στις 27/9 για τη ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια

Με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια (27/9/1931) του διπλωμάτη και πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου «Ιωάννης Καποδίστριας- Η συναρπαστική ζωή του φωτισμένου Κυβερνήτη» (Μυθιστορηματική Βιογραφία) του ιστορικού – λογοτέχνη Βασίλη Γεωργιάδη την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, στις 19:30, στη Βίλα Μπότση (Σαπφούς 3-5 Πολιτεία).

Την εκδήλωση διοργανώνουν το ΚΕΜΜΕ (Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας) και ο Εκδοτικός Οίκος «ΒΕΡΓΙΝΑ».

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι Έφη Κούτση, πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ και Ευγενία Ασημακοπούλου-Τσαλπαρά, φιλόλογος και εκδότρια των Εκδόσεων «ΒΕΡΓΙΝΑ».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Ελένη Αντωνιάδου, φιλόλογος, ερευνήτρια, πρ. μορφωτικός ακόλουθος της Κύπρου στην Ελλάδα, Βασίλης Γεωργιάδης, ιστορικός, λογοτέχνης και Σοφία Σκλείδα, φιλόλογος, εκπαιδευτικός και συγγραφέας.

Οι Έφη Κούτση και Βασίλης Γεωργιάδης θα διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίο, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η Λίνα Σόρογκα-Τροχαλίτου, επικοινωνιολόγος και συγγραφέας, μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΜΜΕ.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες στους τηλεφωνικούς αριθμούς 210 6206190 (ΚΕΜΜΕ) και 210 3833725 «ΒΕΡΓΙΝΑ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet